Λε Μερ-Σόιμπλε: Ναι σε συμφωνία για την Ελλάδα, όχι σε ελάφρυνση του χρέους

14:22 22/5/2017 - Πηγή: Aixmi

Οι υπουργοί Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λε Μερ και Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συναντήθηκαν λίγες ώρες πριν από το κρίσιμο Eurogroup όπου συμφώνησαν ότι είναι αναγκαία μία συμφωνία ώστε να ξεκλειδώσει περαιτέρω βοήθεια στην Ελλάδα. Ωστόσο, ο κ. Σόιμπλε

παρέμεινες σταθερό στην άποψή του ότι το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους είναι ζήτημα που πρέπει να το δουν στο μέλλον.

Όπως τόνισε ο Μπρουνό Λε Μερ, είναι σημαντικό να υπάρξει λύση που να διασφαλίζει τον ελληνικό λαό, αλλά και τους πιστωτές της Ελλάδας.

Από την πλευρά του ο Σόιμπλε είπε ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις είναι καθοριστικός παράγοντας προκειμένου να βελτιωθεί η ελληνική ανάπτυξη. «Επιπλέον μέτρα, εάν απαιτείται» θα ληφθούν όταν το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης λήξει τον επόμενο χρόνο, είπε, ξεκόβοντας κάθε κουβέντα για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Eπανέλαβε πως μια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα απαιτούσε νέα εντολή από τη γερμανική Βουλή και πως ο ίδιος δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί για ζητήματα που δεν επιτρέπει ο γερμανικός νόμος.

Keywords
Τυχαία Θέματα