Μοσκοβισί: Eίναι παράλογο να μιλάμε για Grexit – Σημαντικός εταίρος το ΔΝΤ

16:19 20/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Σε δηλώσεις προσερχόμενος στο Eurogroup ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί απέκλεισε το Grexit ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για θετικά αποτελέσματα στη σημερινή συνεδρίαση.

«Η Ελλάδα έχει κάνει πολύ μεγάλη πρόοδο. Η ανάπτυξη επέστρεψε, οι δημοσιονομικοί στόχοι έχουν επιτευχθεί, αλλά η ανεργία μένει σε υψηλά επίπεδα. Είμαστε αισιόδοξοι ότι τα τεχνικά κλιμάκια θα επιστρέψουν το συντομότερο ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να κλείσει η συμφωνία» επεσήμανε ο κ. Μοσκοβισί

που επέμεινε να επιστρέψει η ανάπτυξη και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας στην Ελλάδα, ενώ επανέλαβε τρεις φορές πως ο ελληνικός λαός πρέπει να δει φως στο τέλος του τούνελ της λιτότητας καθώς έχει κάνει πολλές θυσίες.

«Έχω εμπιστοσύνη ότι θα έχουμε μία πολύ θετική συνεδρίαση. Έχουμε δουλέψει πολύ» είπε ο Επίτροπος και τόνισε πως «αν έχουμε μια απόφαση σήμερα για τις παραμέτρους, τα τεχνικά κλιμάκια θα επιστρέψουν, κάτι που ελπίζω ότι είναι εφικτό και απαραίτητο να πάρουμε απόφαση σήμερα. Έτσι θα είμαστε σε πολύ σωστό δρόμο αν και πρέπει να γίνει πολύ περισσότερη δουλειά για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση«.

«Δεν έχουμε καμία σχέση με Grexit, δεν τίθεται καν τέτοιο ζήτημα, κοιτάξτε τα νούμερα και τα γεγονότα. Η Ελλάδα έχει επιτύχει τόσα, ξεπέρασε τις προσδοκίες όσον αφορά στα δημοσιονομικά και το ίδιο θα γίνει το 2017 και το 2018. Αυτό είναι επιτυχία. Πρέπει να πάμε μπροστά… Πρέπει οι Έλληνες να δουν φως στο τέλος του τούνελ» υπογράμμισε ο κ. Μοσκοβισί και επεσήμανε και πάλι πως «είναι παράλογο να μιλάμε για Grexit. Στο τέλος του δρόμου υπάρχει λαός που έχει υποφέρει πολύ και αναμένει όλοι οι καρποί των κόπων του να αποβούν σημαντικοί. Δεν έχουν ρυθμιστεί όλα, μένει πολλή δουλειά να γίνει, αλλά αν μεταφέρουμε μήνυμα ότι τα κλιμάκια θα επιστρέψουν θα είναι επιτυχία για τη συνεδρίαση μας».

Σχετικά με το ΔΝΤ σχολίασε: «Το ΔΝΤ δεν θα εγκαταλείψει το πλοίο, η επιστροφή των θεσμών θα γίνει υπό την αιγίδα του Eurogroup μαζί με το ΔΝΤ, όλοι οι θεσμοί θα είναι εκεί ώστε το πρόγραμμα να είναι στέρεο. Έχω εμπιστοσύνη στο ΔΝΤ ότι θα συμμετάσχει, είναι σημαντικός εταίρος, δίνει ασφάλεια και εμπιστοσύνη στο πρόγραμμα«.

Keywords
Τυχαία Θέματα