Μόνο 18 κατηγορούμενοι βρίσκονται στη δίκη της Χ.Α – Η ηγετική ομάδα απούσα

10:14 20/4/2015 - Πηγή: Aixmi

18 κατηγορούμενοι έχουν προσέλθει ως τώρα στη δίκη της Χρυσής Αυγής ενώ απουσιάζει η ηγετική της ομάδας η οποία εκπροσωπείται από τους δικηγόρους της.

Μεταξύ των ατόμων που κάθονται στο εδώλιο είναι οι Ρουπακιάς, Στάθης Μπούκουρας και Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Δεκάδες δικηγόροι υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής καθώς και δημοσιογράφοι έχουν πάρει θέση.

Στη δικαστική αίθουσα βρίσκονται και οι μάρτυρες της υπόθεσης, όπως και η οικογένεια του Παύλου Φύσσα αλλά και ο δημοσιογράφος, Δημήτρης

Ψαράς, που παρείχε σημαντικά στοιχεία για τη διερεύνηση της υπόθεσης. Η δίκη αναμένεται να εκφωνηθεί και ακολούθως να διακόψει για άλλη ημερομηνία.

H δήλωση του δικηγόρου της οικογένειας του Π. Φύσσα

“Ξεκινάει η δίκη μετά από 19 μήνες, ελπίζουμε να προχωρήσει, αν και θα υπάρξουν εμπόδια, δικονομικά τα οποία δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει κανείς, θα υπάρξουν εμπόδια παραστάσεων, τα οποία πάλι δεν μπορεί να τα εμποδίσει κανείς, εκείνο το οποίο σας λέμε είναι ότι επιθυμία μας και προσπάθειά μας είναι να γίνει. Ενώ υπήρξαν άλλοι χώροι, ήρθαμε εδώ όπου ο χώρος είναι ακατάλληλος. Κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει τη δημοσιότητα της δίκης. Δεν μπορεί να υπάρχουν 50 καθίσματα ακροατηρίου, δεν είναι δυνατό, ενώ υπάρχουν 70 κατηγορούμενοι. Διακοπή της δίκης είναι στα αναμενόμενα. Η οικογένεια του Παύλου Φύσσα αναμένει τη δικαίωση της και την αλήθεια. Η εντολή που έχουμε είναι να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο και όποιοι ευθύνονται να πληρώσουν.”

Την ίδια στιγμή έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού υπάρχουν συγκεντρώσεις οργανώσεων αλλά και υποστηρικτών της Χ.Α. ενώ από το πρωί ελικόπτερο της αστυνομίας, υπερίπταται πάνω από τον χώρο φυλακών Κορυδαλού, καθώς είναι αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα