Ιταλία: Δέσμευση Ρέντσι για τη σύλληψη των δουλεμπόρων μετά την τραγωδία

22:30 19/4/2015 - Πηγή: Aixmi

«Η Ιταλία προσπαθεί να σώσει όσες περισσότερες ζωές μπορεί, σε συνεργασία με τις αρχές της Μάλτας και αύριο θα συναντηθώ στην Ρώμη με τον μαλτέζο ομόλογό μου, Ζοζέφ Μουσκάτ» δήλωσε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

«Ο ιταλός υπουργός εσωτερικών Τζεντιλόνι θα συζητήσει αύριο Δευτέρα με τους συναδέλφους του συγκεκριμένα θέματα, και η Ιταλία ζητεί να διεξαχθεί έκτακτη σύνοδος κορυφής της ΕΕ, για να επιδειχθεί αλληλεγγύη, όπως άλλες φορές», είπε ο ιταλός πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους.

«Η υπόθεση αυτή δεν οφείλεται

σε έλλειψη βοήθειας. Η βοήθεια είναι άμεση, πέρα και από τα όρια της προηγούμενης αποστολής Μάρε Νόστρουμ. Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι υπάρχει μια πληγή στην Μεσόγειο, που είναι οι νέοι δουλέμποροι του 21ου αιώνα», τόνισε ο Ρέντσι.

«Η Ιταλία συνέλαβε, συνολικά, 976 δουλεμπόρους , αλλά ζητάμε να μην μας αφήσουν μόνους. Καταπολεμάμε μια άποψη σύμφωνα με την οποία το πρόβλημα αυτό μπορεί να θεωρείται δεύτερης κατηγορίας», πρόσθεσε.

Ο Ματέο Ρέντσι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και με την γερμανίδα καγκελάριο “Αγκελα Μέρκελ, ενώ θα έχει συνομιλίες με τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ. Ο Ιταλός πρωθυπουργός είχε επικοινωνία και με τον Αλέξη Τσίπρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα