Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας ισοπέδωσε τη μεσαία τάξη

20:48 14/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Ολομέτωπη επίθεση στον Σύριζα έκανε ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο Στρασβούργο.

«Το πείραμα ΣΥΡΙΖΑ έχει κοστίσει στη χώρα περίπου 100 δισ ευρώ. Έχουμε υποφέρει αχρείαστο πόνο για τρία επιπλέον χρόνια. Το Α.Ε.Π. μας έπρεπε να έχει φτάσει τα 209 δισ ευρώ έως το τέλος του έτους. Μετά βίας θα φτάσει τα 180 δισ ευρώ», τόνισε.

«Η Ελλάδα έχει πληρώσει πολύ βαρύ τίμημα

με την εκλογή μιας κυβέρνησης που έχει αποδειχθεί εντελώς ανίκανη να διαχειριστεί τις τύχες της χώρας. Στο τέλος του 2014, έπειτα από μια βαθιά ύφεση έξι ετών, η χώρα ήταν έτοιμη να αλλάξει σελίδα. Η οικονομία αναπτυσσόταν ξανά και η πρόβλεψη ήταν ότι το 2015, όχι μόνο θα έβγαινε από το Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής, αλλά ότι θα πετύχαινε και αύξηση του Α.Ε.Π. της κατά 2,9%. Δυστυχώς, αυτή η θετική προοπτική ανατράπηκε από την άνοδο στην εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ. Αντί για ανάπτυξη το 2015, βιώσαμε ύφεση 0,7%. Και αντί για έξοδο από το Πρόγραμμα, καταλήξαμε να υπογράφουμε ένα νέο τριετές Πρόγραμμα».

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι στην Ελλάδα η λέξη «μεταρρύθμιση» έχει ταυτιστεί με τις λέξεις «αύξηση φόρων και περικοπές συντάξεων».

The post Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας ισοπέδωσε τη μεσαία τάξη appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα