Μεξικό: Συνεχίζεται η αναζήτηση επιζώντων στα ερείπια (BINTEO)

17:14 21/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Για δεύτερη νύχτα συνεχίστηκαν οι επιχειρήσεις διάσωσης στο Μεξικό.

Τα σωστικά συνεργεία αναζητούν εναγωνίως επιζώντες μέσα στα χαλάσματα από τον εξαιρετικά φονικό σεισμό που έπληξε το Μεξικό το βράδυ της Τρίτης, αφήνοντας πίσω του εκατοντάδες νεκρούς και εκτεταμένες υλικές ζημιές.

Rescuers in Mexico have little time left to find survivors of the deadly earthquake

that killed at least 245 people https://t.co/xX7uyAoMOj pic.twitter.com/6ZA3O4Mit0

CBS News (@CBSNews) September 21, 2017

Ενδεικτική η περίπτωση ενός κοριτσιού, τη διάσωση του οποίου μετέδωσαν απευθείας τα τηλεοπτικά δίκτυα του Μεξικού, καθώς μέλη σωστικών συνεργείων που επιχειρούσαν στο σχολείο της πρωτεύουσας ανέφεραν πως είδαν το χέρι της να κινείται.

Υπό τα αγωνιώδη βλέμματα της οικογένειάς της που ήταν παρούσα, οι διασώστες πρώτα έστησαν συστήματα αντιστήριξης, προκειμένου να κατασκευάσουν ένα «μονοπάτι» που θα τους οδηγούσε στο κορίτσι, το όνομα του οποίου δεν δημοσιοποιήθηκε.

Mέχρι το πρωί της Τετάρτης, οι διασώστες ανέφεραν πως ένας δάσκαλος και δύο μαθητές είχαν στείλει sms μέσα από τα συντρίμμια. Η πληροφορία αυτή αναπτέρωσε τις ελπίδες των γονέων, οι οποίοι ελπίζουν ότι και τα δικά τους παιδιά είναι ακόμη ζωντανά.

Military, police and civil volunteers work to rescue the last remaining people stuck in Colegio Enrique Rebsamen almost 24 hours after the 7.1 magnitude earthquake. @cnn #mexicocity #earthquake

A post shared by Khushbu Shah (@khushbuoshea) on Sep 20, 2017 at 10:09am PDT

Σύμφωνα με επίσημες πηγές, 21 παιδιά και τέσσερις ενήλικες σκοτώθηκαν από την κατάρρευση του κτιρίου. Το σχολείο ήταν μεταξύ των εκατοντάδων κτιρίων που γκρεμίστηκαν από την καταστροφική μανία του σεισμού.

Ο μεγέθους 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σεισμός έπληξε το Μεξικό ακριβώς στην επέτειο συμπλήρωσης 32 ετών από τον σεισμό του 1985 που είχε αφήσει πίσω του πάνω από 5.000 νεκρούς.

Η καταστροφή ήρθε την ώρα που η χώρα ακόμη προσπαθεί να συνέλθει από τα 8,1 Ρίχτερ της 7ης Σεπτεμβρίου, τα οποία στοίχισαν τη ζωή σε σχεδόν 100 ανθρώπους.

Σε ολόκληρη τη μεξικανική πρωτεύουσα, σωστικά συνεργεία και εθελοντές αναζητούν επιζώντες, χρησιμοποιώντας από κάμερες και ανιχνευτές κίνησης μέχρι σκυλιά και θερμοανιχνευτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα