Με μισθό μόλις 226 ευρώ διδάσκει η Μπέτυ Μπαζιάνα στο Πανεπιστήμιο

17:29 9/11/2015 - Πηγή: Aixmi

Η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα, Μπέτυ Μπαζιάνα, πληρώνεται με λιγότερο από 300 ευρώ τον μήνα από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη, όπου διδάσκει «Δίκτυα υπολογιστών» από τον περασμένο μήνα, ενώ τα μεταφορικά έξοδά της από Αθήνα προς Κοζάνη και τούμπαλιν

τα καλύπτει από την τσέπη της.

Σύμφωνα με το σχετικό επίσημο έγγραφο, που δημοσιεύουν τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, ο μισθός της Μ. Μπαζιάνα για την περίοδο από 1/10/2015 έως τις 14/2/2016 ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 1.018,66 ευρώ, ενώ το ίδιο ποσό θα δοθεί και για το δεύτερο μισό του διδακτικού έτους, από τις 15/2/2016 έως και τις 30/6/2016. Δηλαδή περίπου 226 ευρώ τον μήνα!

Η αμοιβή της κ. Μπαζιάνα πέρασε από την Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στις 28 Σεπτεμβρίου, και εγκρίθηκε μαζί με τους μισθούς και άλλων συναδέλφων της. Αξίζει να σημειωθεί ότι η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα είναι από τους χαμηλόμισθους καθηγητές της σχολής, αφού οι μισθοί αρκετών συναδέλφων της ξεπερνούν ακόμη και τις 5.000 ευρώ ανά πεντάμηνο.

Όπως εξήγησε ο πρύτανης της σχολής, Αντώνης Τουρλιδάκης, η κα Μπαζιάνα αμείβεται με το 30% του μισθού που προβλέπεται για το έκτακτο διδακτικό προσωπικό, αφού η οργανική θέση της ως καθηγήτριας ηλεκτρονικών υπολογιστών είναι στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ο νόμος προβλέπει πως όποιος εργάζεται για το Δημόσιο δεν παίρνει ολόκληρο τον μισθό που προβλέπεται για τους καθηγητές πανεπιστημίου. «Το ποσό που παίρνει η κυρία Μπαζιάνα είναι πολύ χαμηλό και της το είχα πει από την αρχή, ωστόσο η ίδια θέλησε να διδάξει στη σχολή μας, προφανώς για να χτίσει τα θεμέλια για τη μελλοντική της ακαδημαϊκή καριέρα», δήλωσε ο κ. Τουρλιδάκης.

Η κυρία Μπαζιάνα, η οποία από τον περασμένο μήνα διδάσκει στην Κοζάνη, έχει αναλάβει το τρίτο έτος της σχολής και το μάθημά της περιλαμβάνει θεωρία και πρακτική. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της σχολής, η σύντροφος του πρωθυπουργού βρίσκεται στο πανεπιστήμιο από τις 2 το μεσημέρι μέχρι και τις 8 το απόγευμα κάθε Δευτέρα, καλύπτοντας έτσι έξι ώρες την εβδομάδα.

Η κ. Μπαζιάνα ξεκινάει την εβδομάδα της μέσα στο αεροπλάνο, αφού παίρνει την πρώτη πρωινή πτήση για Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια πηγαίνει οδικώς στην Κοζάνη, ενώ επιστρέφει αργά το βράδυ.

Όπως ξεκαθάρισε ο πρύτανης, τα μεταφορικά της έξοδα καλύπτονται από την ίδια, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ιδιαίτερα τυπική στις υποχρεώσεις της και φτάνει στη σχολή πολύ πριν από το μάθημά της, προκειμένου να προετοιμαστεί για την παράδοση.

Keywords
Τυχαία Θέματα