Μαρίν Λεπέν: Δεν ήταν παράνομη η προσάρτηση της Κριμαίας

15:16 3/1/2017 - Πηγή: Aixmi

«Δεν πιστεύω καθόλου ότι υπήρξε μια παράνομη προσάρτηση: εκεί έγινε ένα δημοψήφισμα, οι κάτοικοι της Κριμαίας επιθυμούσαν να ενταχθούν στη Ρωσία», δήλωσε η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, στον ραδιοσταθμό RMC και στο δίκτυο BFM TV. Με τις δηλώσεις αυτές η κυρία Λεπέν έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις θέσεις της ΕΕ και των ΗΠΑ.

Όπως

σημείωσε επιπροσθέτως «δεν βλέπω τι θα αιτιολογούσε την αμφισβήτηση του δημοψηφίσματος αυτού», και ανέφερε «ναι, η Κριμαία αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της Ρωσίας«.

Η Μαρίν Λεπέν τάχθηκε επιπλέον υπέρ της εγκαθίδρυσης «στρατηγικών σχέσεων» μεταξύ της Γαλλίας και της Ρωσίας στο πλαίσιο του αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους ενώ, απαντώντας σε ερώτηση για τη χρησιμότητα του ΝΑΤΟ μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, σημείωσε ότι, αν εκλεγεί η ίδια στη γαλλική προεδρία τον Μάιο του 2017, η Γαλλία θα εγκαταλείψει «τουλάχιστον την ενιαία διοίκηση» του οργανισμού.

Παράλληλα σε συνέντευξή της στο μηνιαίο έντυπο Causeur, η ηγέτις του Εθνικού Μετώπου σημείωσε ότι στη Συρία, οι Ρώσοι «θεωρούν ότι το συμφέρον της Ρωσίας βρίσκεται στην εξάλειψη των φονταμενταλιστών ισλαμιστών. Όλος ο κόσμος προσάπτει στη Ρωσία ότι κάνει τη βρώμικη δουλειά, αλλά κανείς δεν προσφέρει το παραμικρό αξιόπιστο στοιχείο ότι μπορεί να απελευθερώσει τη Συρία από την επιρροή των φονταμενταλιστών ισλαμιστών. Ακούστε τους Σύρους και θα δείτε ότι αυτό που προσδοκούν είναι ο Μπασάρ αλ Άσαντ να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο κατά των φονταμενταλιστών ισλαμιστών».

Keywords
Τυχαία Θέματα