Μανιάτης: Η προεδρία ενός κινήματος δεν είναι θέση μερικής απασχόλησης

14:53 23/10/2017 - Πηγή: Aixmi

Ο υποψήφιος για την προεδρία του νέου φορέα της Kεντροαριστεράς, Γιάννης Μανιάτης, εκθέτει το όραμά του για την παράταξη, ενώ δίνει το στίγμα ενός επιτυχημένου ηγέτη αλλά και τους άξονες της πολιτικής που χρειάζεται η χώρα.

«Η πατρίδα και η παράταξη χρειάζονται νέες αντιλήψεις, νέες ηγεσίες» δηλώνει σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» και προσθέτει: «Η προεδρία ενός κινήματος, η δημαρχία μιας πόλης, δεν είναι θέσεις μερικής απασχόλησης, αλλά ολοκληρωτικής αφοσίωσης»…

Ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη:

Πώς φαντάζεστε τον νέο φορέα; Νέο και ενιαίο ή πολυκομματικό;

«Πατρίδα

και παράταξη χρειάζονται νέες αντιλήψεις, νέες ηγεσίες και φυσικά ένα νέο πολυτασικό Κίνημα της Σοσιαλδημοκρατίας και της Κεντροαριστεράς. Νέο και ενιαίο. Μέσα από ένα ιδρυτικό συνέδριο. Πολύ μεγαλύτερο, πιο δυνατό, από το άθροισμα των σημερινών, εκφραστή όλων των προοδευτικών πολιτών. Όχι συνασπισμό κομμάτων. Με σεβασμό στα κόμματα που πήραν την πρωτοβουλία, με σεβασμό πάνω από όλα όμως, στο αίτημα των πολιτών για αλλαγή, για εξέλιξη και πάνω απ’ όλα, αξιοπιστία στην πολιτική. Με λύσεις πέρα από τα δεδομένα όρια του παρελθόντος. Με στιβαρή, έμπειρη ηγεσία, μακριά από κλειστοφοβικές αντιλήψεις κομματικών μηχανισμών. Το μέλλον έχει ρόλους, όχι καρέκλες. Έχει σύνθεση ιδεών κι όχι συμπράξεις μηχανισμών. Οι εποχές άλλαξαν, πρέπει να εξελιχθούμε κι εμείς».

Μπορεί ο νέος πρόεδρος να είναι ευρωβουλευτής ή δήμαρχος;

«Κάτι τέτοιο ούτε ο Ανδρέας Παπανδρέου ή ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θα σκέφτονταν, μάλιστα σε εποχές λιγότερο περίπλοκες και σύνθετες, σεβόμενοι τη δουλειά τους και τη νοημοσύνη των πολιτών. Η προεδρία ενός κινήματος, η δημαρχία μιας πόλης, δεν είναι θέσεις μερικής απασχόλησης, αλλά ολοκληρωτικής αφοσίωσης. Εκτός αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τη μία ως επικοινωνιακό βατήρα για την άλλη, για επαγγελματικό διέξοδο, στο τέλος που έρχεται. Νοιώθω άβολα να σχολιάζω βοναπαρτισμούς».

Μπροστά και αριστερά, μπροστά και κέντρο ή μπροστά και κεντροδεξιά;

«Μαζί Μπροστά! Με τους πολίτες, για την κοινωνία. Για την Ελλάδα της σύγχρονης ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας που στέκεται δίπλα στους σημερινούς μη προνομιούχους και τους περιθωριοποιημένους άνεργους, τη φτωχοποιημένη μεσαία τάξη, τους απειλούμενους από εισοδηματική εξαφάνιση εργαζόμενους και αγρότες, τους μικρομεσαίους που αγωνίζονται να επιβιώσουν, τη νέα γενιά της γνώσης, της καινοτομίας και της δημιουργικότητας που βρίσκονται υπό την απειλή του φοροδιψασμένου συντεχνιακού κράτους και της μετανάστευσης. Ήρθε η ώρα για ένα σύγχρονο εθνικό αφήγημα, της παραγωγικής Ελλάδας, με πρωταγωνιστή τον πολίτη και αρωγό την ελληνική σοσιαλδημοκρατία, τη νέα προοδευτική Παράταξη.»

Με ΣΥΡΙΖΑ ή με ΝΔ;

«Με το συμφέρον της πατρίδας. Το συμφέρον της πατρίδας απαιτεί αυτόφωτη, αυτόνομη και δυνατή δημοκρατική παράταξη, να πρωταγωνιστεί και να επιβάλει τους δικούς της όρους εθνικής συνεννόησης και πολιτικής. Δεν χαριζόμαστε για καρέκλες, συνεργαζόμαστε για κοινές εθνικές θέσεις και συμφέροντα. Δεν είμαστε ΑΝΕΛ. Είμαστε η παράταξη του έργου και της υπευθυνότητας. Το αποδείξαμε όταν η προοδευτική παράταξη ανέλαβε το βάρος της λύσης στην κρίση που δημιούργησε η κυβέρνηση χρεωκοπίας του Κ. Καραμανλή, η ΝΔ πούλαγε ψεύτικο πατριωτισμό στο Ζάππειο και ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής και λαϊκισμού παντρεύοντας την πάνω με την κάτω πλατεία. Και τώρα ο Α. Τσίπρας κάνει δηλώσεις θαυμασμού για Μέρκελ και Τραμπ. Αλλά, η αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ δεν δικαιώνει τη ΝΔ. Αν ο κ. Τσίπρας δουλεύει για την αυτοδυναμία του κ. Μητσοτάκη, εμείς δουλεύουμε ώστε να είμαστε έτοιμοι και χρήσιμοι για τον ελληνικό λαό».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Keywords
Τυχαία Θέματα