Έρχεται ο Δαίδαλος: Βροχές και καταιγίδες

13:31 23/10/2017 - Πηγή: Aixmi

Από το μεσημέρι σήμερα αλλάζει το σκηνικό του καιρού κι έρχονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες αλλά και τοπικές χαλαζοπτώσεις, όπως επιβεβαίωσε ο Γιάννης Καλλιάνος επαναλαμβάνοντας τη χθεσινή του πρόβλεψη, μιλώντας στην εκπομπή του «Ε».

Οι ισχυρές καταιγίδες θα επηρεάσουν αρχικά τα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας και προς το τέλος της ημέρας και περιοχές των Κυκλάδων, της Κρήτης αλλά και των νησιών του ανατολικού Αιγαίου.

Κατά τη

διάρκεια της Τρίτης, οι βροχές θα επηρεάσουν μεγάλο μέρος της χώρας, σχεδόν το μεγαλύτερο αν εξαιρέσουμε τις περιοχές της δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της ανατολικής Πελοποννήσου όπου εκεί τα φαινόμενα θα είναι πολύ εξασθενημένα, τοπικού χαρακτήρα και μικρής χρονικής διάρκειας. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξουν οι κάτοικοι των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αλλά και των Δωδεκανήσων διότι εκεί οι καταιγίδες θα είναι ιδιαίτερα ισχυρές,είχε γράψει αναλυτικά ο μετεωρολόγος, ενώ μιλώντας στο «Ε» είπε πως τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και την Αθήνα από το μεσημέρι της Δευτέρας χωρίς ωστόσο να προκαλέσουν μεγάλα προβλήματα ή ιδιαίτερη ανησυχία.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξουν οι κάτοικοι των Επτανήσων, όπου κατά τη διάρκεια του δεύτερου μισού της Δευτέρας θα ενισχυθούν σημαντικά οι άνεμοι στο Ιόνιο (έως 7-8 μποφόρ) αλλά και οι κάτοικοι του Αιγαίου και της Ανατολικής ηπειρωτικής Ελλάδας, όπου από το μεσημέρι της Τετάρτης θα εισέλθει από τα βόρεια ένας ισχυρός βοριάς που θα αγγίζει και τα 8 μποφόρ τοπικά.

Επίσης, σε πολλές περιοχές της χώρας, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των ισχυρών καταιγίδων, υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να ενισχύονται ξαφνικά και οι άνεμοι σε αυτά τα τμήματα.

Φαίνεται ότι, ειδικά από την Τρίτη έως και την Πέμπτη, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σχεδόν σε όλη την Ελλάδα κατά 6-8°C κατά μέσο όρο σε σχέση με τις θερμοκρασίες του Σαββατοκύριακου. Όχι ότι θα επικρατήσει ιδιαίτερο κρύο που θα θυμίζει χειμωνιάτικες καιρικές συνθήκες αλλά όπως και να έχει η πτώση της θερμοκρασίες θα είναι αισθητή. Αυτό σημαίνει ότι θα εκδηλωθούν και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας πάνω από τα 1500-1600 μέτρα και στα ορεινά της κεντρικής Ελλάδας πάνω από τα 1800-1900 μέτρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα