Μακρόν προς Τσίπρα: Να μιλήσουμε για την έξοδο από την κρίση (BINTEO)

16:56 7/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Στο Μέγαρο Μαξίμου υποδέχθηκε τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας πως «η επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου αναδεικνύει την ιστορική σχέση φιλίας ανάμεσα στους λαούς μας».

Σε κοινές δηλώσεις μπροστά στις κάμερες ο Έλληνας πρωθυπουργός καλωσόρισε τον Εμανουέλ Μακρόν και εξέφρασε τη λύπη του για τα θύματα στις Γαλλικές Αντίλλες.

«Εμανουέλ, θέλω να σε καλοσωρίσω στην Ελλάδα,

πριν από όλα θα ήθελα να εκφράσω τη λύπη μου, τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια για τα θύματα της φυσικής καταστροφής που έπληξε τις προηγούμενες ώρες τις Γαλλικές Αντίλλες» είπε ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνοντας: «Πιστεύω ότι η σημερινή επίσκεψή σου έχει εξαιρετική σημασία για την εμβάθυνση των ελληνογαλλικών σχέσεων, της ελληνογαλλικής συνεργασίας, ταυτόχρονα, όμως, είναι και μία πολύ σημαντική ευκαιρία για να μπορέσουμε να μιλήσουμε όχι μόνο για το παρόν αλλά και για το μέλλον της Ευρώπης».

Η επίσκεψη του Προέδρου @EmmanuelMacron αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία ώστε να μιλήσουμε για το μέλλον της Ευρώπης. https://t.co/ZiWRgMZvte

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) September 7, 2017

«Πιστεύω δεν θα μπορούσαμε να διαλέξουμε πιο συμβολικό τόπο από τον λόφο της Πνύκνας, όπου έκανε τα πρώτα της βήματα η Δημοκρατία, για να διατυπώσουμε το όραμά μας για τις αναγκαίες αλλαγές, τις γενναίες αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε για να ξανακάνουμε την Ευρώπη πιο ελκυστική στη γενιά μας, αλλά και στις γενιές που έρχονται. Πιστεύω, λοιπόν, ότι η σημερινή επίσκεψή σου μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό ορόσημο τόσο για τις ελληνογαλλικές σχέσεις που παραδοσιακά είναι στενές, έχουμε μεγάλες ρίζες σε βάθος χρόνου, τόσο όμως και για τις αναγκαίες τομές που πρέπει να σχεδιάσουμε για να βγει οριστικά η Ευρώπη από τη σημερινή της κρίση» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός που υπογράμμισε επιπλέον: «Ας μην ξεχνάμε ότι η ελληνική κρίση ήταν ταυτόχρονα και ευρωπαϊκή κρίση. Η έξοδος, λοιπόν, της Ελλάδας από την κρίση θα σηματοδοτήσει και το οριστικό τέλος της κρίσης και για την Ευρώπη».

Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου στο Γαλλικό λαό και στις οικογένειες των θυμάτων που χάθηκαν από τον καταστροφικό τυφώνα Ίρμα. pic.twitter.com/hr1fsMebOR

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) September 7, 2017

Παίρνοντας τον λόγο ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρθηκε στις καταστροφές στον Άγιο Μαρτίνο και τον Αγιο Βαρθολομαίο, ενώ σχολίασε πως αιτία των φυσικών καταστροφών είναι η κλιματική αλλαγή την οποία και πρέπει να αντιμετωπίσουμε.

Ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικώς για την πρόσκληση, λέγοντας ότι είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη εκτός Γαλλίας, που πραγματοποιεί, από την ημέρα που εξελέγη, γιατί «η Ελλάδα είναι για μένα κάτι πολύ σημαντικό».

Συνέχισε τονίζοντας ότι μετά τις μεταρρυθμίσεις και τις τεράστιες προσπάθειες που κατέβαλε ο ελληνικός λαός πρέπει να μιλήσουμε για την έξοδο από την κρίση.

«Προσβλέπω στις επαφές και τις συζητήσεις που έχει στην Αθήνα, γιατί πρέπει να μιλήσουμε για την έξοδο από την κρίση. Μετά τις δικές σας μεταρρυθμίσεις και τις τρομακτικές προσπάθειες του ελληνικού λαού, πρέπει επιτέλους να μιλήσουμε και για το μέλλον. Για το πώς θα βγούμε όλοι από την κρίση», ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος

Η επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου αναδεικνύει την ιστορική σχέση φιλίας ανάμεσα στους λαούς μας.Υποδοχή του @EmmanuelMacron στο Μέγαρο Μαξίμου pic.twitter.com/h9f3soMBWm

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) September 7, 2017

Keywords
Τυχαία Θέματα