Άδωνις εναντίον Αχτσιόγλου: Περνάτε τους Έλληνες για ιθαγενείς

14:36 7/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Επίθεση στην υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου εξαπέλυσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, αντιπρόεδρος της ΝΔ από το βήμα της Βουλής, ενώ σήμερα συζητάται το νομοσχέδιο για τα εργασιακά.

Αφορμή ήταν το θέμα της αδήλωτης εργασίας που, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, έχει ξεπεράσει σε ποσοστά τη νόμιμη και τα ποσοστά της δεν αναγράφονται πουθενά. «Από λόγια είστε πρώτοι, από αποτελέσματα χάλια.

Να μας πείτε πόση είναι σήμερα η αδήλωτη εργασία. Κοροϊδεύετε τους εργαζομένους και τον ελληνικό λαό με χάντρες και τους περνάτε για ιθαγενείς», είπε καυστικά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Από την πλευρά της η κυρία Αχτσιόγλου απάντησε ότι η αδήλωτη εργασία το 2012 ήταν 36%, το 2013 40%, το 2014 20% και σήμερα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει πέσει στο 13%.

Σχετικά με τις διατάξεις που δίνουν τη δυνατότητα στους απλήρωτους εργαζόμενους να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους από την προσωπική περιουσία του εργοδότη και να πάρουν επίδομα ανεργίας, η κυρία Αχτσιόγλου ανέφερε ότι οι ρυθμίσεις μεταφέρουν τον κίνδυνο από τον άνεργο στον ΟΑΕΔ, αλλά δεν αλλάζουν σε τίποτα τη δημοσιονομική επίπτωση.

«Εκεί που εσείς βλέπετε δικηγορική ύλη, εμείς βλέπουμε εργαζομένους που θα μπορούν να διεκδικήσουν περιουσία από τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα», είπε η κ. Αχτσιόγλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα