Μακελειό σε τζαμί στην Αίγυπτο – Στους 235 οι νεκροί

16:18 24/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Λουτρό άματος στην Αίγυπτο, μετά από επίθεση τρομοκρατών σε τζαμί. Η κρατική τηλεόραση της χώρας κάνει λόγο για 235 νεκρούς και 130 τραυματίες, ενώ το υπουργείο Υγείας μίλησε για 75 επιβεβαιωμένους νεκρούς.

صور بعد الهجوم الارهابي علي مسجد #الروضة غرب مدينة #العريش منذ قليل .#سيناء#سيناءنيوز pic.twitter.com/ubBl1y7bRq

— Sinai News – سيناء نيوز (@sinai_news_1) November 24,

2017

Οι τρομοκράτες τοποθέτησαν βόμβα στο τέμενος Αλ Ράουντα, στο κέντρο της πόλης Μπιρ αλ Άμπντβόρεια Σινά, περίπου 40 χιλιόμετρα από το Αλ Αρίς, στη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής. Στη συνέχεια οι ένοπλοι, που επέβαιναν σε 4 τζιπ, άρχισαν να πυροβολούν στο πλήθος.

Στόχος των τρομοκρατών ήταν μέλη των δυνάμεων ασφαλείας που προσεύχονταν στο τέμενος, όπως ανέφεραν δύο αυτόπτες μάρτυρες και μια πηγή ασφαλείας.

Το δίκτυο Al Arabiya καθώς και τοπικές πηγές ανέφεραν ότι κάποιοι από τους πιστούς ήταν οπαδοί της μυστικής αίρεσης σούφι, τους οποίους οι σκληροπυρηνικοί σουνίτες, όπως οι τζιχαντιστές του ISIS, θεωρούν αποστάτες.

Ο πρόεδρος της χώρας, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας.

Μέχρι στιγμής ουδεμία οργάνωση έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης, ωστόσο την τελευταία τριετία τζιχαντιστές κάνουν συχνές επιθέσεις. Η σημερινή είναι η φονικότερη.

Το παρακλάδι του «Ισλαμικού Κράτους» στο Σινά, το επονομαζόμενο Wilayat Sinai στελεχώνεται κυρίως από μαχητές της ντόπιας οργάνωσης ανταρτών, Ansar Beit al-Maqdis, η οποία ορκίστηκε πίστη και αφοσίωση στο ISIS μετά την αποστολή εκπροσώπων της στη Συρία το 2014. Είναι αυτό που ανέλαβε την ευθύνη για την κατάρριψη του αεροσκάφους της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας Metrojet το 2015. Το αεροπλάνο είχε αναχωρήσει από το τουριστικό θέρετρο του Σαρμ Ελ Σέιχ με προορισμό την Αγία Πετρούπολη, αλλά έπεσε στην έρημο με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 224 επιβαίνοντες.


Σε μήνυμα του ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ περιέγραψε την επίθεση ως έργο δειλών και είπε ότι οι τρομοκράτες πρέπει να αντιμετωπιστούν στρατιωτικά.

Horrible and cowardly terrorist attack on innocent and defenseless worshipers in Egypt. The world cannot tolerate terrorism, we must defeat them militarily and discredit the extremist ideology that forms the basis of their existence!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) November 24, 2017

The post Μακελειό σε τζαμί στην Αίγυπτο – Στους 235 οι νεκροί appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα