Κυρ. Μητσοτάκης: Η 5η Δεκεμβρίου θα παρέλθει και δεν θα υπάρχει καμία συμφωνία

11:55 23/11/2016 - Πηγή: Aixmi

Συνεδριάζει η ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας όπου ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε ομιλία στα μέλη της.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του με ένα μήνυμα για τον θάνατο του Κωστή Στεφανόπουλου ενώ αμέσως μετά σχολίασε τις εξελίξεις στο διεθνές σκηνικό.

Μεταξύ άλλων ανέφερε πως «η 5η Δεκεμβρίου θα παρέλθει και δεν θα υπάρχει καμιά συμφωνία, και δεν θα μπορούν να γίνουν πληρωμές» και σημείωσε πως «η αξιολόγηση φαίνεται να σκοντάφτει στα εργασιακά, όπου η Ελλάδα

πρέπει να ακολουθήσει το ευρωπαϊκό κεκτημένο και τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές. Γιατί μια επιχειρησιακή σύμβαση να μην υπερισχύει της συλλογικής σύμβασης;».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για καθυστέρηση σις διαπραγματεύσεις αναφέροντας πως «όλα τα ζητήματα της β’ αξιολόγησης θα έπρεπε να είχαν κλείσει εδώ και μήνες. (Οι κυβερνώντες) διαπραγματεύονται με τους εαυτούς τους, παριστάνουν ότι διαπραγματεύονται με τους δανειστές» και συμπλήρωσε: «Κανείς δεν αντιλέγει ότι η ρύθμιση του χρέους είναι αναγκαία συνθήκη για έξοδο της χώρας από την κρίση».

«Με αφορμή τον προϋπολογισμό και την διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση, βλέπουμε μια κυβέρνηση χωρίς σχέδιο. Ο προϋπολογισμός κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα από 4 ωρολογιακές βόμβες: ληξιπρόθεσμες οφειλές, κόκκινα δάνεια, ρευστότητα. Η ανταγωνιστικότητα της χώρας μειώνεται, οι ληξιπρόθεσμες αφειλές ιδιωτών αυξάνονται, τα λουκέτα πολλαπλασιάζονται» επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Και σημείωσε πως «τελευταία η ΝΔ έχει πετύχει στρατηγικές νίκες. Αποτρέψαμε την αλλαγή του εκλογικού νόμου από τις επόμενες εκλογές ενώ στις τηλεοπτικές άδειες πετύχαμε όσα επιδιώκαμε».

Για την έξαρση του λαϊκισμού σχολίασε: «Τελευταία γίνεται όλο και περισσότερος λόγος για την έξαρση του λαϊκισμού που φαίνεται να σαρώνει τον δυτικό κόσμο. Είναι μια άμυνα περιχαράκωσης των πολιτών που νιώθουν να απειλούνται. Εμείς δεν θα αγνοήσουμε κανέναν, αλλά δεν θα αντιμετωπίσουμε την έξαρση του λαϊκισμού υιοθετώντας τον. Θα εξηγήσουμε τους πολίτες γιατί οι δικές μας πολιτικές ευνοούν τους πολλούς»

Υπογράμμισε ότι «Η πολιτική μας για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα προσφέρει μια ανακούφιση σε ανθρώπους» και σμυπλήρωσε: «Πρέπει να μιλήσουμε στους πολίτες, να δείξουμε ότι αλλάζουμε & ετοιμαζόμαστε να κυβερνήσουμε συνομιλώντας μαζί τους». Όπως αναενόταν αναφέρθηκε και στις αλλαγές στο εσωτερικό της ΝΔ, λέγοντας: «Πέρα από το νοικοκύρεμα των οικονομικών της ΝΔ, δημιουργούμε το μητρώο στελεχών & οργανώνομαστε εσωτερικά» και «Δεν θα δεχθώ φαινόμενα αλαζονίας απέναντι στην κοινωνία που στενάζει, ούτε στη σημερινή κυβέρνηση, ούτε από εμάς».

«Δεν θα αποδεχόμουν το όρο «σκιώδης κυβέρνηση». Κυβέρνηση θα γίνουμε όταν μας ψηφίσει ο ελληνικός λαός» επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα