Γενική απεργία στο Δημόσιο – Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

10:42 23/11/2016 - Πηγή: Aixmi

Εικοσιτετράωη απεργία έχει εξαγγείλει για αύριο η ΑΔΕΔΥ που προγραμματίζει συγκέντρωση στις 11.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στις 10.30 στην Ομόνοια.

Όπως τονίστηκε σε συνέντευξη Τύπου ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων είναι σήμερα, μαζί με τους ενστόλους, 567.000 και οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ

επιχείρησαν να δείξουν τις ελλείψεις προσωπικού που υπάρχουν σε καίριους τομείς του δημόσιου τομέα και να αιτιολογήσουν το αίτημά τους για ανάγκη προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, κυρίως στον χώρο της Υγείας, της Παιδείας, των Ασφαλιστικών Ταμείων και των Κοινωνικών Υπηρεσιών.

Αναφέρθηκαν επίσης και στα εργασιακά, για τα οποία έγινε λόγος για «εργασιακή ζούγκλα» και «εργασιακό μεσαίωνα», ενώ σημειώθηκε ότι επίκειται «σφοδρή επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων με ταυτόχρονη κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, αμφισβήτηση του κατώτατου μισθού και επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα».

Όσον αφορά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα σωματεία των εργαζομένων δεν έχουν μέχρι στιγμής ανακοινώσει αν και πώς θα συμμετάσχουν στην αυριανή απεργία. Από την περασμένη εβδομάδα οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ έχουν εξαγγείλει πάντως, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων κινητοποιήσεων, στάση εργασίας από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Keywords
Τυχαία Θέματα