Ικανοποιημένος ένας στους δύο Γερμανούς από τη Μέρκελ

11:46 23/11/2016 - Πηγή: Aixmi

Το 50% των Γερμανών δηλώνουν ικανοποιημένοι από την πολιτική της καγκελαρίου Μέρκελ, ενώ ικανοποίηση εκφράζουν και το 68% των ψηφοφόρων του CDU και των Πρασίνων και το 58% των Αριστερών. Επίσης ικανοποιημένοι δηλώνουν το 58% των αποφοίτων λυκείων και πανεπιστημίων.

Στην έρευνα την οποία διεξήγαγε το Ινστιτούτο Forsa για λογαριασμό του περιοδικού Stern, ετέθη και θέμα για τη διάρκεια της θηείας των καγκελαρίων, όπου το 48% των ερωτηθέντων τάσσονται

υπέρ του περιορισμού της διάρκειάς της, το 37% θεωρούν ότι δύο κοινοβουλευτικές περίοδοι είναι αρκετές, ενώ το 49% απορρίπτουν τον χρονικό περιορισμό.

Κατά του περιορισμού τάσσονται κυρίως όσοι είναι μεταξύ 18-29 ετών (56%) και το 64%των υποστηρικτών του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU).

Το 47% των ερωτηθέντων τάσσονται υπέρ του να ασχολείται η καγκελάριος περισσότερο με τα προβλήματα της Γερμανίας και όχι με τα διεθνή θέματα, το 86% εξ αυτών μάλιστα είναι υποστηρικτές του δεξιού λαϊκιστικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

Το 54% των ερωτηθέντων θα συμφωνούσαν με τη μετακίνηση του νυν προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς όταν εκλεγεί τον Φεβρουάριο του 2017 νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας ο τωρινός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ. Αντιθέτως, δεν τον εγκρίνει το 24% και το 22% δεν εκφράζει άποψη.

Τον σοσιαλδημοκράτη Μάρτιν Σούλτς θα τον ψήφιζε το 27 % για καγκελάριο αντί του προέδρου του κόμματός του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ εάν ο καγκελάριος εξελέγετο απ΄ευθείας από τον λαό, ενώ την νυν καγκελάριο Μέρκελ το 49%. Αν ήταν υποψήφιος ο Γκάμπριελ θα τον ψήφιζε το 16% και την πρόεδρο του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος το 50%.

Keywords
Τυχαία Θέματα