Μορντεχάι Φριζής: Ο Ραβίνος που συνεχίζει να διχάζει

17:13 2/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Έντονες αντιδράσεις προκαλούν και σήμερα οι δηλώσεις του Ραβίνου Μορντεχάι Φριζή, ο οποίος ανήρτησε βίντεο- επίθεση κατά του Ρουβίκωνα μετά την επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ.

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος (ΚΙΣΕ) χαρακτήρισε «απαράδεκτες και προκλητικές» τις δηλώσεις του και διευκρινίζει:

«Οι ακραίες αυτές απόψεις που δεν συνάδουν με τις αξίες της Εβραϊκής θρησκείας, ήταν και ένας από τους λόγους για τους οποίους δεν μπόρεσε να παραμείνει ούτε στην Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης,

όπου υπηρέτησε για κάποιο μικρό διάστημα.»

Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση της Πρεσβείας του Ισραήλ που ανακοίνωσε ότι «αποδοκιμάζει την ακραία ανακοίνωση του Ραβίνου Φριζή και δηλώνει ξεκάθαρα ότι πρόκειται για την δική του προσωπική άποψη».

Τι είπε ο Ραβίνος Μορντεχάι Φριζής

Γιατί όμως οι δηλώσεις του Ραβίνου προκάλεσαν τέτοιο σάλο, ακόμα και πολιτική αντιπαράθεση στο εσωτερικό της Ελλάδας;

Ο Ραβίνος, σε βίντεο που ανήρτησε στο Youtube, εμφανίζεται λάβρος κατά του Ρουβίκωνα χαρακτηρίζοντας τα μέλη του «αναρχικά σκουλήκια, αναρχοάπλυτους, θρασύδειλους και βρωμερούς» και τους απειλεί ότι θα είχαν πυροβοληθεί αν είχαν παραμείνει στην πρεσβεία την ημέρα της επίθεσης.

The post Μορντεχάι Φριζής: Ο Ραβίνος που συνεχίζει να διχάζει appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα