Κύπρος: Παρέδωσε την κόρη του 6 μήνες μετά την απαγωγή της – Ελεύθερος ο Νορβηγός πατέρας

08:33 12/10/2017 - Πηγή: Aixmi

Ήταν 27 Απριλίου όταν η μικρή Marie Eleni εξαφανίστηκε μπροστά στα μάτια των συμμαθητών της όταν άγνωστοι δράστες την απήγαγαν έξω από το νηπιαγωγείο της στη Δασούπολη Λευκωσίας.

Οι υποψίες στράφηκαν αμέσως στον πατέρα που είχε διαμάχη με τη μητέρα για την επιμέλεια της τετράχρονης. Συνελήφθησαν οκτώ άνδρες που φέρεται να εμπλέκονταν στην απαγωγή αλλά το παιδί αγνοείτο επί έξι μήνες.

Τελικά, ο Νορβηγός Torkel Grimsrud, 48 ετών, εμφανίστηκε σε αστυνομικό τμήμα και παρέδωσε και το παιδί

του. Στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να ασκηθεί δίωξη εναντίον του.

Όπως γράφει ο «Πολίτης», η Anette Steen εκπρόσωπος της Αστυνομίας της Νορβηγίας δήλωσε πως δεν κρίθηκε σκόπιμη η κράτησή του, αλλά η υπόθεση της απαγωγής της 4χρονης Marie Eleni βρίσκεται ακόμα υπό διερεύνηση. Ο Grimsrud ανακρίθηκε μετά την εμφάνισή του στις νορβηγικές Αρχές και την παράδοση της 4χρονης κόρης του 6 μήνες μετά την απαγωγή της από τη Λευκωσία. Οι Νορβηγοί ανακριτές είχαν στη διάθεσή τους στοιχεία που διαβίβασε η κυπριακή Αστυνομία, η οποία συνέλαβε 8 άτομα για συμμετοχή στην απαγωγή. Δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα και δεν διέρρευσαν πληροφορίες για το τι είπε ο Grimsrud στην ανάκρισή του.

Όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα πως ο 48χρονος πριν παραδοθεί είχε διαπραγματευτεί τους όρους της εμφάνισής του και της επιστροφής του παιδιού στη μητέρα του. Ενδεχομένως μέσα σε αυτούς του όρους να περιλαμβανόταν και η προχθεσινή εξέλιξη με την απόφαση να μην τεθεί υπό κράτηση. Την αίσθηση ότι το περιεχόμενο της συμφωνίας αφορούσε και την επαφή του με τη Marie Eleni, την έδωσαν και οι Νορβηγοί δικηγόροι που δήλωσαν ότι γίνονται προσπάθειες να διατηρηθεί η σχέση του παιδιού και με τους δύο γονείς και θα υπάρξουν διαβουλεύσεις επ’ αυτού. Αυτό που δεν συμφωνήθηκε και δεν πρόκειται να τεθεί σε συζήτηση είναι το θέμα της επιμέλειας, την οποία έχει με τελεσίδικη δικαστική απόφαση η μητέρα, καθώς η Νορβηγική Δικαιοσύνη έχει αποφανθεί ότι η κατοικία της Marie Eleni είναι στην Κύπρο.

Η μητέρα της τετράχρονης η οποία παρέλαβε το παιδί από τις Υπηρεσίες Ευημερίας της Νορβηγίας αν δεν έχει επιστρέψει ήδη, ενδεχομένως να επιστρέψει σήμερα στην Κύπρο, ώστε να συνεχιστεί η ζωή της Marie Eleni από το σημείο που είχε μείνει στις 27 Απριλίου όταν απήχθη έξω από το νηπιαγωγείο της στη Δασούπολη. Η επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού και η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης με ανακοινώσεις τους έχουν απευθύνει έκκληση στα ΜΜΕ να επιδείξουν σεβασμό στην ιδιωτική ζωή της Marie Eleni και της μητέρας της.

Η κυπριακή Αστυνομία αναμένει ενημέρωση από τη Νορβηγία σε σχέση με την ανάκριση του Grimsrud, ώστε να διαπιστωθεί αν προκύπτουν στοιχεία που αφορούν αδικήματα των ατόμων που είχαν συλληφθεί, ώστε να ολοκληρωθεί ο φάκελος και να παραπεμφθεί στον γενικό εισαγγελέα. Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο αν θα ασκηθούν ποινικές διώξεις.

Πηγή: politis.com.cy

Keywords
Τυχαία Θέματα