Mega: Μπορεί να ανοίξει μέσα στους επόμενους μήνες

22:49 11/10/2017 - Πηγή: Aixmi

Συνεχίζονται οι συζητήσεις για την επόμενη μέρα του Mega μεταξύ εκπροσώπων των ιδιοκτητών, των τραπεζιτών, αλλά και των προμηθευτών στους οποίους οφείλει ο σταθμός.

Παρά τη σιωπή για τις εξελίξεις και την αίσθηση της ακινησίας, η αλήθεια είναι ότι το θέμα προχωρά. Ίσως όχι με τους επιθυμητούς, για τους απλήρωτους εργαζόμενους, ρυθμούς… όμως προχωρά.

Την ευθύνη των διαβουλεύσεων από την πλευρά των ιδιοκτητών έχει αναλάβει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, με τη σύμφωνη γνώμη του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Ιβάν Σαββίδη.

Επιτελικό ρόλο έχει ο πρόεδρος του Star Πάνος Κυριακόπουλος, ο οποίος κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να υπάρξει η ταχύτερη και πλέον συμφέρουσα λύση.

Όσοι γνωρίζουν την πορεία των συζητήσεων λένε ότι μέσα στους επόμενους μήνες μπορεί να επιτευχθεί θετικό αποτέλεσμα.

Το ερώτημα είναι αν υπάρχει πιθανότητα (και πόσο ισχυρή είναι αυτή) να «στραβώσει» το πράγμα ενόψει και του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Με βάση τις δηλώσεις του αντιπροέδρου του ΕΣΡ Ροδόλφου Μορώνη θα χρειαστεί αρκετό διάστημα ακόμη για να συνταχθεί η προκήρυξη του διαγωνισμού. Και μετά, άλλοι τρεις μήνες έως ότου ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία. Συνεπώς, ο Φεβρουάριος ή ο Μάρτιος είναι οι πιθανοί μήνες για την εκκίνησή της.

Άρα; Οι ημερομηνίες βγαίνουν. Το θέμα είναι να συμφωνήσουν οι τράπεζες και οι προμηθευτές και να μην επικρατήσουν εκείνα τα τραπεζικά στελέχη που ψιθυρίζουν ότι είναι καλύτερα να κλείσει το Mega και να εκποιηθεί η ταινιοθήκη και το σήμα του (και, βέβαια, να κατασχεθούν τα σχεδόν 45 εκατομμύρια ευρώ, που υπάρχουν στους δεσμευμένους λογαριασμούς του).

Keywords
Τυχαία Θέματα