Κοτζιάς: Μάλλον θα βρούμε γκρίζες ζώνες για Τουρκία

17:48 13/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Aπάντηση στην τουρκική προκλητικότητα έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Αρμένιο ομόλογό του, Έντουαρντ Ναλμπαντιάν, ανέφερε κατηγορηματικά ξεκαθαρίζοντας: «Κατάληψη νησιών δεν έχουμε κάνει. Η Ελλάδα είναι μια πάρα πολύ φιλειρηνική δύναμη. Ξέρω ότι κάποιοι αμφισβητούν από δεκαετίες και μιλούν για γκρίζες ζώνες, αλλά, σας το λέω δημοσίως για πρώτη φορά, αν εφαρμοστούν τα κριτήριά τους, μάλλον θα βρούμε γκρίζες ζώνες για την Τουρκία».

Πρόσθεσε

δε πως με «τα κριτήρια που κάποιοι χρησιμοποιούν – όχι η κυβέρνηση της Τουρκίας – περί γκρίζων ζωνών, θα βρεθούν ορισμένες βραχονησίδες που ανήκουν στην Τουρκία σε αυτή την κατηγορία».

«Εμείς με όλους τους τρόπους», είπε ο κ. Κοτζιάς, «δηλώσαμε – και μίλησα με την τουρκική ηγεσία – ότι το διεθνές δίκαιο είναι εδώ για να εφαρμόζεται και για να είναι κατανοητό».

Ερωτηθείς δε σχετικά με τη χθεσινή απάντηση που έδωσε στο Κοινοβούλιο ο Τούρκος πρωθυπουργός,Μπιναλί Γιλντιρίμ επεσήμανε ότι απαιτείται μία διευκρίνηση σχετικά με τις «επίμαχες» δηλώσεις Γιλντιρίμ, καθώς είναι καλό να είναι προσεκτικοί ορισμένοι ως προς το πώς τίθενται ορισμένα θέματα.

Και επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός της Τουρκίας δεν έθεσε το θέμα όπως παρουσιάζεται, αλλά απάντησε στην κεμαλική αντιπολίτευση που ασκεί κριτική στην τουρκική κυβέρνηση, ότι δήθεν η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει καταλάβει 18 νησιά, στην οποία απάντησε ότι αυτό είναι ασφαλώς αβάσιμο.

Καταλήγοντας ο κ.Κοτζιάς και αναφερόμενος στην επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Ελλάδα τη χαρακτήρισε ως «πετυχημένη» με βάση «τα πραγματικά γεγονότα», ενώ σχετικά με την αποτίμηση της επίσκεψης, είπε ότι αυτή κρίθηκε από την αντιπολίτευση με διαφορά timing.

The post Κοτζιάς: Μάλλον θα βρούμε γκρίζες ζώνες για Τουρκία appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα