Κυριάκο, καν΄ το όπως ο Αντώνης!!!

Με αγωνία αναμένουμε να μας πει ο Κ. Μητσοτάκης από το βήμα του συνεδρίου της ΝΔ πόσο έτοιμος είναι για να αλλάξει την Ελλάδα. Πραγματικά ευχόμαστε από τα βάθη της καρδιάς μας να παρουσιαστεί επιτέλους το όραμα του Κυριάκου για την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια και την κρίση. Πολύ φοβούμαστε πάντως ότι η ηγεσία του κόμματος, πέρα από τα επικοινωνιακά τρικ που αναμένονται, θα επαναλάβει τις κοινοτοπίες περί μείωσης της φορολογίας, πως θα αισθανθεί πιο

άνετα ο πολίτης με τη ΝΔ στην κυβέρνηση, μαζί μας τα περήφανα γηρατειά θα περάσουν καλύτερα πριν εγκαταλείψουν τούτο το μάταιο τόπο και άλλα τινά.

«Είστε κακεντρεχείς και υπονομεύετε τις προσπάθειες του προέδρου για να απαλλαγεί η χώρα από του ψεύτες και τους κλέφτες», θα πουν κάποιοι.

Εντάξει αδέρφια, μην βαράτε, ίσως το άγχος μας για τη σωτηρία της πατρίδας μας έχει τυφλώσει και δεν είμαστε σε θέση να δούμε τον επικείμενο θρίαμβο του Σαββατοκύριακου.

Αναδιατυπώνουμε λοιπόν...

Σε περίπτωση που το όραμα που θα εκθέσει ο Κ. Μητσοτάκης, μέσω ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου με τον λαό είναι ελλιπές, καλό θα είναι να γυρίσει λίγο στο παρελθόν και να εντάξει την ήδη δοκιμασμένη και επιτυχημένη συνταγή της διακυβέρνησης Σαμαρά στην οποία συμμετείχε κι ο ίδιος.

Μας προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση γιατί δεν κάνει σημαία του τη μόνη περίοδο που η Ελλάδα έβγαινε πραγματικά από την άβυσσο των μνημονίων.

Τι φοβάται άραγε; Μήπως του πουν ότι τον επισκιάζουν τα επιτεύγματα του Σαμαρά και χάσει τη δόξα; Ή τον έχουν πείσει διάφοροι συμβουλάτορες πως ο Σαμαράς έχει βλέψεις για επιστροφή στην ενεργό δράση, άρα δεν πρέπει να αναφέρεται στο έργο του;

Εάν έχουν υπάρξει τέτοιου είδους παρεμβάσεις είναι επιεικώς για γέλια καθώς ακυρώνονται με την στήριξη που παρείχε και παρέχει ο Σαμαράς στον Μητσοτάκη. Στήριξη που δεν έχει δοθεί ποτέ στο παρελθόν από πρώην πρόεδρο σε νυν. Άρα ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο αγαπητοί. Ό, τι έχει να πει ο Σαμαράς το λέει δημοσίως, κι αν παρεμβαίνει καμιά φορά περισσότερο απ' ό,τι πρέπει το κάνει ίσως από υπερβάλλοντα ζήλο για την λύτρωση της Ελλάδας από τον μεγαλύτερο πολιτικό απατεώνα που γνώρισε ο τόπος. Έτερον ουδέν.

Η πλάκα είναι ότι ενώ ο Κυριακός αρνείται να κάνει λάβαρο τη διακυβέρνηση Σαμαρά, ο ολετήρας αποπειράται να την υιοθετήσει.

Και εξηγούμαστε.

Μετά από την καταστρεπτική περίοδο του 15’ και την επική κωλοτούμπα του Αλέξη, υποτίθεται ότι η χώρα άρχισε να μπαίνει στην κανονικότητα.

Ο λαοπλάνος έσκισε τον μανδύα του... επαναστάτη και φόρεσε αυτόν του... μεταρρυθμιστή.

Πίστεψε ο δύσμοιρος πως θα ξεγελάσει έτσι τους χαχόλους που τον ψήφισαν για δεύτερη φορά. Φαντάστηκε ότι με αυτό τον τρόπο θα δικαιολογήσει την υποταγή του στα κοράκια, στην οποία είχε συμφωνήσει όταν ο Σαμαράς προσπαθούσε να σώσει την πατρίδα.

Μάταιες οι προσπάθειές του όμως, καθώς ως γνωστόν η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα.

Ναι μεν επιχείρησε να καπηλευτεί τον μεταρρυθμιστικό δρόμο που είχε στρώσει ο Σαμαράς, αλλά οι κομματικές και ιδεολογικές εμμονές του τον κατέστρεψαν.

Ακόμα να μπουν μπουλντόζες στο Ελληνικό, τα αεροδρόμια τελούν υπό διάλυση, οι όψιμοι αμερικανοί σύντροφοί του τον κατηγορούν για αμφιβόλου προέλευσης κεφάλαια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ, ενώ τη ΔΕΗ που προειδοποιούσε τον Σαμαρά να μην την αγγίξει την ξεπουλάει αφειδώς στα κοράκια που κάποτε κατηγορούσε.

Ο Αλέξης βέβαια συνεχίζει να μοιράζει σανό στους χαχόλους πανηγυρίζοντας ότι η δίκαιη ανάπτυξη είναι πλέον γεγονός, ασχέτως αν μόνο παρακαλάει τους επενδυτές σαν επαίτης να του δώσουν κανένα δολλάριο. Αυτοί γελάνε και για να μην μείνει παραπονεμένος βάζουν τον Τσακαλώτο να χτυπάει το καμπανάκι στη Wall Street σαν ιθαγενής για να νομίσουν οι κακόμοιροι Έλληνες ότι σύντομα η κάνουλα με το χρήμα θα αρχίσει να ρέει άφθονα.

Για να καταλάβετε ο μεταρρυθμιστικός οργασμός του λαοπλάνου γίνεται με τέτοια σφοδρότητα που για να τον συγχαρούν οι δανειστές θα τον ανταμείψουν με ένα ακόμη μνημόνιο, άσχετα αν αυτός διατρανώνει ότι για πρώτη φορά η Ελλάδα βλέπει φως στο τούνελ.

Μάζι σου σύντροφε! Να μην ξεχάσεις όμως να μας πεις για αυτό που ακολουθεί, το οποίο θα είναι κατάμαυρο και άγνωστο πότε θα βγούμε.

Πάλι αδιάβαστος πιάστηκε ο ολετήρας. Δεν του είπαν ότι όποιος σκάβει τον λάκκο του αλλουνού πέφτει ο ίδιος μέσα;

Δεν επληροφορήθη ότι οι Εφιάλτες έχουν πάντα κακό τέλος; Διότι δεν γίνεται να συνθηκολογείς με τους επιβουλείς της χώρας και να βαυκαλίζεσαι ότι θα τη γλιτώσεις.

Πλέον και οι χειρότεροι εχθροί του Σαμαρά γνωρίζουν πως τον έριξαν οι δανειστές σε συνεργασία με τον λαοπλάνο, καθώς δεν ήθελαν και δεν θέλουν να αναπνεύσει η Ελλάδα.

Ήταν αδιανόητο να επιτρέψουν να διοικηθεί το «προτεκτοράτο» τους από ηγέτη.

Θεωρούσαν και θεωρούν την υποδούλωση του Ελληνικού λαού δεδομένη.

Τρόμαξαν στο αντίκρισμα μιας περήφανης Ελλάδας.

Που εξυγίανε την οικονομία της με απίστευτους ρυθμούς κατακτώντας βήμα-βήμα την πραγματική ανάπτυξη.

Που χάραζε επιτέλους μια ισχυρή εξωτερική πολιτική.

Που έχτιζε ένα κράτος δικαίου με σεβασμό στον πολίτη εξοβελίζοντας όλες τις νοσηρές νοοτροπίες που την κρατούσαν δέσμια στο γκρίζο παρελθόν.

Που ήταν ασφαλής χωρίς λαθρομετανάστες, μπαχαλάκηδες, κουκουλοφόρους και ρουβίκωνες.

Βρήκαν όμως τον πρόθυμο ηλίθιο που αναζητούσαν και έβαλαν τέλος σε αυτή την αξιοπρεπή Ελλάδα μετατρέποντάς την και πάλι σε υποτελή, ανασύροντας όλη τη σαπίλα, οδηγώντας την πίσω στη δυστοπία του παρελθόντος, εγκλωβισμένη σε ένα διαρκές και αέναο τέλμα.

Ναι κύριε Βούτση, αυτή είναι η αλήθεια όσο κι αν σας πονάει και θα πιείτε το ποτήρι των ψεμάτων μέχρι τελευταίας σταγόνας, όπως σας καταδίκασε ο Σαμαράς. Σταματήστε λοιπόν να ηθικολογείτε αναδρομικά και κοιτάξτε να δείτε πως θα διαχειριστείτε την οργή του κόσμου που σύντομα θα σας κατασπαράξει.

Ωστόσο ο κλήρος για να σωθεί η πατρίδα πέφτει και πάλι στη ΝΔ. Αυτή τη φορά όμως δείχνει αγκυλωμένη και άτολμη. Ίσως να έχει τρομοκρατηθεί από τη ζημιά που προκάλεσαν οι κατσαπλιάδες, θεωρώντας τη βλάβη ανήκεστο. Ίσως να έχει πανικοβληθεί από τα αποτελέσματα που έφερε ο αριστεροδεξιός εθνικολαϊκισμός, εκτιμώντας αποτελεσματικότερη μια ήπια πολιτική προσέγγιση χωρίς παροχολογία. Ίσως να την φοβίζουν η προπαγάνδα και οι προβοκάτσιες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, εξ ου κι αυτή η αντιπολιτευτική νωθρότητα.

Σε κάθε περίπτωση η λύση στα αδιέξοδά της είναι μία: Κυριάκο, καν΄ το όπως ο Αντώνης.

Πάρε τη σκυτάλη και ολοκλήρωσε το μεγαλύτερο μεταρρυθμιστικό έργο που υπήρξε στη μεταπολιτευτική Ελλάδα.

Δικαίωσε την πολιτική την οποία έχει ήδη δικαιώσει ο λαός και αναζητεί κάποιον να την συνεχίσει.

Έχεις χρέος να το κάνεις γιατί συμμετείχες κι εσύ σε αυτή την τιτάνια προσπάθεια.

Βάλε τους Έλληνες να συγκρίνουν πως παρέδωσε η ΝΔ την Ελλάδα και πως θα την παραδώσουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Μόνον έτσι θα κατακτήσεις την πολυπόθητη αυτοδυναμία μπας και γλιτώσουμε από τους δολοφόνους της πατρίδας. Αλλιώς θα γίνουμε έρμαια στις νοσηρές ορέξεις τους.

«Τα καταφέραμε το 14’, θα τα καταφέρουμε και τώρα». Αυτό πρέπει να φωνάξεις με σθένος και παρρησία. Κι όταν το κραυγάσεις, να είσαι σίγουρος ότι η Ελλάδα θα είναι έτοιμη να αλλάξει!

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κυριάκο ΄, Αντώνης,kyriako ΄, antonis