Κίνδυνος για τρίτο γύρο εκλογών στην Ισπανία

11:17 10/7/2016 - Πηγή: Aixmi

Απειλή να παραταθεί το πολιτικό αδιέξοδο υπάρχει στην Ισπανία καθώς ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος (PSOE) Πέδρο Σάντσεθ, στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή του μετά την εκλογική αναμέτρηση, δήλωσε ότι το κόμμα του ούτε θα υπερψηφίσει την υποψηφιότητα Ραχόι για τον πρωθυπουργικό θώκο στην ψηφοφορία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης ούτε θα απέχει προκειμένου να διευκολύνει τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης υπό το Λαϊκό Κόμμα (PP).

Αυτό υποχρεώνει τον Μαριάνο Ραχόι να πείσει τους

κεντρώους Ciudadanos, που κατέλαβαν την τέταρτη θέση στις εκλογές, όπως και δύο μικρά περιφερειακά κόμματα προκειμένου να τον υποστηρίξουν ή να απέχουν από τη διαδικασία.

«Θα ήταν βλακώδης η διεξαγωγή νέων εκλογών» σημείωσε ο επικεφαλής του Λαϊκού Κόμματος σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μετά την ομιλία του ηγέτη των Σοσιαλιστών.

«Θα ήθελα να σχηματιστεί σύντομα μια κυβέρνηση ώστε να μην χαραμίσουμε το καλοκαίρι με συζητήσεις» επεσήμανε.

Αν δεν βρεθεί μία λύση, η Ισπανία κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη με έναν τρίτο γύρο εκλογών κι ενώ η οικονομική ανάκαμψη της χώρας από τη βαθιά ύφεση πρέπει να υπερβεί προσκόμματα όπως η αβεβαιότητα που προκάλεσε η απόφαση της Βρετανίας να εγκαταλείψει την ΕΕ αλλά και οι ασφυκτικές πιέσεις των Βρυξελλών στη Μαδρίτη σχετικά με το έλλειμμά της.

Keywords
Τυχαία Θέματα