«Κεραυνός» Βενιζέλου για Γιώργο: Οφείλει τουλάχιστον μια συγγνώμη

16:08 15/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Ολομέτωπη επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου έκανε από το βήμα της κεντρικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος, χαρακτηρίζοντάς τον διασπαστή της παράταξης που οφείλει τουλάχιστον μια συγνώμη. Αν και δεν τον κατονόμασε, όλοι κατάλαβαν ποιον εννούσε όταν μίλησε για εκείνους που εγκατέλειψαν το καράβι σαν τα ποντίκια και θεωρούν

ότι μπορούν να επιστρέψουν χωρίς καμιά εξήγηση.

«Ενότητα και συσπείρωση δεν σημαίνει αναπαλαίωση και de facto δικαίωση στην έλλειψη σεβασμού στους ανθρώπους και την παράταξη, υπάρχει ζήτημα πολιτικής ηθικής», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σημειώνοντας πως δεν έχει προσωπικά με κανέναν, φρόντισε να τον «δείξει», υπογραμμίζοντας πως κάποιοι έριξαν «περονόσπορο» στο εγχείρημα της ΕΛΙΑΣ -προσπάθεια διεύρυνσης του ΠΑΣΟΚ, την οποία είχε πολεμήσει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε δημοσιοπήσει τη διαφωνία του με την πρόσκληση της Φώφης Γεννηματά στον πρώην πρωθυπουργό, με τη χθεσινή απουσία του από τη συγκέντρωση των νυν και πρώην βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Ιδιαίτερη σημασία έχει και το γεγονός ότι διαφοροποιήθηκε ανοιχτά από την απόφαση της νυν ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ για συνεργασία με κόμματα, συλλογικότητες ή πρόσωπα υπό τη σκέπη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, λέγοντας ότι «το σχήμα αυτό δεν μπορεί να πάει μακριά» και ότι πρέπει να εφαρμοστεί η απόφαση του συνεδρίου του 2015 για τη συγκρότηση νέου πολιτικού φορέα. Είναι χαρακτηριστικό ότι και στο σημείο
αυτό «κάρφωσε» τον Γιώργο Παπανδρέου για τα χρέη που άφησε στο ΠΑΣΟΚ.

“Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν μπορεί να πάει μακριά έτσι, δηλαδή συμπεριλαμβάνοντας ως ισότιμους συνομιλητές τέσσερα σχήματα, εκ των οποίων το ένα εμφανίζεται ως εκφραστής του γνήσιου ΠΑΣΟΚ χωρίς το βεβαρημένο brand και το χρεωμένο ΑΦΜ», είπε.

«Η πρόσκληση σε άλλα κόμματα, όπως το Ποτάμι, κινήσεις, πρωτοβουλίες, πρέπει να είναι ειλικρινής, ανοικτή και επίμονη… Το κυριότερο ζήτημα είναι η πολιτική, προγραμματική και στρατηγική σαφήνεια της Δημοκρατικής Παράταξης, του προοδευτικού μεσαίου χώρου… Δεν συγχωρείται πολιτικά οποιοδήποτε φλερτ με τον λαϊκισμό, στο όνομα της δήθεν επαφής με ένα ακροατήριο».

Εξαιρετικά σκληρή ήταν η γλώσσα που χρησιμοποίησε για την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. «Η κυβέρνηση γλείφει εκεί που έφτυνε, δηλαδή στην αναδιάρθρωση και το κούρεμα του χρέους… Η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι. Δεν μπορεί ως προοδευτική πολιτική να εμφανίζεται η ανακατανομή της μιζέριας και αποδεκατισμός της μεσαίας τάξης», είπε. «Σήμερα η χώρα βρίσκεται σε πολύ χειρότερη θέση από εκείνη του 2010, όταν ξεκίνησαν τα μνημόνια, και το 2015 όταν ήρθε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην εξουσία. Αν ο κ. Τσίπρας είχε στοιχειώδη αίσθηση ευθύνης θα είχε ήδη προκηρύξει εκλογές. Η χώρα πρέπει να αποκτήσει μετά τις εκλογές κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης«.

Keywords
Τυχαία Θέματα