Επιμένει ο Ακιντζί σε εγγυήσεις και εκ περιτροπής προεδρία

14:56 15/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Επιρρίπτοντας στην Ελλάδα την ευθύνη για τη μη συνέχιση των εργασιών της διάσκεψης της Γενεύης, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί χαρακτήρισε απαράδεκτο τον χάρτη των Ελληνοκυπρίων και επεσήμανε ότι η πλευρά των Τουρκοκυπρίων θέλει τουρκικές εγγυήσεις και εκ περιτροπής προεδρία.

Κατά την επιστροφή του, ο Ακιντζί είπε ότι η εκ περιτροπής προεδρία και η αποτελεσματική συμμετοχή στις αποφάσεις

είναι σημαντική και αναγκαία για την πολιτική ισότητα των Τουρκοκυπρίων και σίγουρα θα περιλαμβάνεται στη λύση γιατί διαφορετικά δεν θα υπάρξει λύση.

Όλα τα θέματα θα συζητηθούν αλληλένδετα και ταυτόχρονα θα αντιμετωπιστούν οι ευαισθησίες των δύο πλευρών υπογράμμισε ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων που σημείωσε ότι η διαδικασία δεν είναι ανοικτού τέλους.

Σχετικά με τις δηλώσεις Ερντογάν για τη Μόρφου, τα Κόκκινα και το Βαρώσι, ο Μουσταφά Ακιντζί τόνισε ότι ο Τούρκος πρόεδρος μπορεί να εκφράζει την άποψή του και ότι κάποιες από τις δηλώσεις του μπορεί να παρεξηγηθούν.

Οι Τουρκοκύπριοι, είπε, θέλουν συνέχιση των τουρκικών εγγυήσεων, προσαρμοσμένες στην ανάγκη, όπως η ασφάλεια της μιας πλευράς να μην αποτελεί απειλή για την άλλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα