«Το αγόρι με τη βαλίτσα», πιο επίκαιρο από ποτέ, κάνει στάση και στην Αθήνα…

16:49 9/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Την ιστορία του μικρού πρόσφυγα Ναζ, ο οποίος σαν άλλος Σεβάχ Θαλασσινός ταξιδεύει για μια καλύτερη ζωή όταν ξεσπά πόλεμος στην πατρίδα του, αφηγούμενος τις περιπέτειες της διαδρομής του, παρουσιάζει στην παιδική σκηνή του θεάτρου Κάππα ο σκιοπαίκτης και σκηνοθέτης Ηλίας Καρελλάς στην μετάφραση – διασκευή της Ξένιας Καλογεροπούλου.

Έχοντας μοναδική του συντροφιά την Κρίσια, ένα κορίτσι που έχει και αυτό τον ίδιο προορισμό, ο Ναζ τελικά θα φτάσει στο Βερολίνο και θα συναντήσει το μεγαλύτερο αδελφό του. Τι

θα αποκομίσει στη διαδρομή και τι άλλο θα συναντήσει εκεί;

Το έργο υπογράφει ο γνωστότερος συγγραφέας για παιδιά και εφήβους στη Μεγάλη Βρετανία Μάικ Κένι, ωστόσο απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας, αφού αναφέρεται με τρόπο μοναδικό και διδακτικό στο μονίμως επίκαιρο προσφυγικό ζήτημα.

Τον ρόλο του μικρού Ναζ κρατά επιδέξια ο Δημήτρης Μακαλιάς ενώ τη μουσική και τα τραγούδια της παράστασης ερμηνεύει ζωντανά στη σκηνή η ξεχωριστή Αρετή Κετιμέ.

Η παράσταση έχει στηθεί σαν ένα παιχνίδι με σκιές και ζωντανή μουσική, αποτελώντας ένα μείγμα μιας εικαστικά μοντέρνας ματιάς συνοδευόμενης με παραδοσιακές μελωδίες.

Τελικά, με την παράσταση αυτή δεν συγκινηθήκαμε μόνο, αλλά «φωτίσαμε» και δικές μας διαδρομές. Πορείες που είτε κάναμε, είτε θέλουμε να κάνουμε.

Γιατί ο Ναζ είναι τελικά το παιδί που συναντάμε στην Αθήνα του σήμερα και θέλει τη στήριξή μας…
Μα είναι, ταυτόχρονα, και το παιδί μέσα μας… Που θέλει κι αυτό τη στήριξή μας…

Η ταυτότητα της παράστασης

Μετάφραση: Ξένια Καλογεροπούλου
Σκηνοθεσία: Ηλία Καρελλάς
Ο Δημήτρης Μακαλιάς στο ρόλο του μικρού Ναζ
Τραγούδι- Σαντούρι: Αρετή Κετιμέ
Συντελεστές
Συγγραφέας: Μάικ Κένι
Μετάφραση: Ξένια Καλογεροπούλου
Σκηνοθεσία/ Σκηνογραφία/ Φωτισμοί: Ηλίας Καρελλάς
Κίνηση: Αντιγόνη Γύρα
Μουσική επιμέλεια: Αρετή Κετμέ
Κοστούμια: Αγγελική Μπόζου
Φιγούρες θεάτρου σκιών: Νικόλας Τζιβελέκης, Ηλίας Καρελλάς
Video προβολές: Τζένη Καρελλά
Γραφιστικά: Χριστίνα Λαζόγλου
Κατασκευή σκηνικού/ μηχανικός σκηνής: Μιχάλης Ράπτης
Κατασκευή κοστουμιών: Δανάη Σανταμούρη
Φωτογραφίες: Χαρά Γερασιμοπούλου

Παίζουν οι: Δημήτρης Μακαλιάς, Αρετή Κετιμέ, Κατερίνα Αθανασιάδη, Τάσος Αντωνίου, Γιώργος Γερωνυμάκης, Μαρία Ελευθεριάδη, Έκτορας Κυριάκου, Φάνης Παυλόπουλος.

Θέατρο Κάππα-Παιδική σκηνή Ηλία Καρελλά: «Το αγόρι με τη βαλίτσα»

Διεύθυνση: Κυψέλης 2
Παραστάσεις: κάθε Κυριακή στις 11.30 το πρωί για το κοινό και από Δευτέρα έως Παρασκευή στις 10.30 το πρωί οργανωμένες παραστάσεις σχολείων
Τιμές εισιτηρίων: 12€ (ενήλικας), 8€ (παιδικό, ανέργων, πολυτέκνων, τριτέκνων, 65 ετών και άνω, με την επίδειξη κάρτας). Ειδική τιμή για σχολεία και ομάδες.
Πληροφορίες για την παιδική σκηνή/ Κρατήσεις για σχολεία, συλλόγους και ομάδες:
210 7777104 & 210 7777124

The post «Το αγόρι με τη βαλίτσα», πιο επίκαιρο από ποτέ, κάνει στάση και στην Αθήνα… appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα