Σφοδρή αντιπαράθεση Κοντονή-Μπακογιάννη για Κουφοντίνα

15:01 9/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Έντονο φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε στη Βουλή ανάμεσα στον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή και τη βουλευτή της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη με αφορμή τη χορήγηση 48ωρης άδειας στον αρχιεκτελεστή της «17Ν», Δημήτρη Κουφοντίνα.

Μετά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε ότι ο νόμος για τις αποφυλακίσεις θεσμοθετήθηκε επί Νέας Δημοκρατίας και έκανε λόγο για θεσμικό

ζήτημα καθώς, όπως είπε «σε ένα ευνομούμενο κράτος λειτουργούν οι νόμοι και οι θεσμοί είναι πάνω από τους πάντες».

Άμεση ήταν η αντίδραση της κυρίας Μπακογιάννη που φώναζε «ντροπή» για να της απαντήσει ο κ. Κοντονής: «Εσείς να ντρέπεστε. Τι τερατολογίες λέτε; Εμείς κάναμε τροποποίηση; Δεν ξέρετε το νόμο και πετάγεστε» είπε ο υπουργός και συμπλήρωσε: «Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση δέχτηκε διαμαρτυρίες, δεν προχωρήσαμε σε καμία αλλαγή».

Μιλώντας επί προσωπικού, η κυρία Μπακογιάννη έδωσε τη δική της απάντηση: «Κύριε Κοντονή καταλήξατε θλιβερός απολογητής του Κουφοντίνα. Η παρουσία σας εδώ προβλημάτισε πολύ. Το να παριστάνετε πως δεν ξέρετε δεν το δικαιούστε. Τι άλλαξε από τότε που ο Κουφοντίνας ζητούσε άδειες με το ίδιο νομοθετικό πλαίσιο και δεν του δινόντουσαν; Δεν ήταν ο ίδιος Κουφοντίνας; Δεν ήταν ο ίδιος νόμος; Δεν είχε βγάλει το βιβλίο που έλεγε πως το βράδυ που δολοφόνησε τον Μπακογιάννη πισώπλατα, είχε πάει σε ταβέρνα και έπινε και γλεντούσε;» διερωτήθηκε η κυρία Μπακογιάννη.

«Όταν το θέμα αφορά άλλους, είμαστε έτοιμοι να βγάλουμε μεγάλους λόγους», είπε και προσέθεσε ότι «αυτό που με στενοχωρεί είναι η επιλεκτική σας ευαισθησία. Όταν βγήκε η απόφαση για την Ηριάννα, βγήκατε να τη στηλιτεύσετε. Να βγαίνατε και σήμερα να λέγατε: Λυπούμαστε, δεν συμφωνούμε».

Επιπλέον, η κυρία Μπακογιάννη κατηγόρησε τον κ. Κοντονή ότι δεν έχει τα κότσια να καταδικάσει την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου: «Όταν είναι να καταδικάσετε έναν δολοφόνο που σκότωσε 11 ανθρώπους, κρύβεστε» και συνέχισε με ειρωνικό ύφος όταν τον είδε να ωρύεται λέγοντας: «Ηρεμήστε, η Ζάκυνθος συνήθως έβγαζε πολιτισμένους ανθρώπους, τι άλλαξε;».

Απαντώντας ο Σταύρος Κοντονής είπε: «Λυπάμαι για την τοποθέτηση της συναδέλφου, δεν στέρξαμε συμπαραστάτες σε τέτοιες καταστάσεις. Καταδικάσαμε τις ενέργειες και τα ειδεχθή εγκλήματα. Λέτε ανακρίβειες και ψέματα. Σας τα επιστρέφουμε όλα».

The post Σφοδρή αντιπαράθεση Κοντονή-Μπακογιάννη για Κουφοντίνα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα