Κ. Πουτζντεμόν: «Ναι» στις πρόωρες εκλογές στην Καταλονία

15:01 31/10/2017 - Πηγή: Aixmi

Για «επιβράδυνση» της διαδικασίας ανεξαρτητοποίησης της Καταλονίας έκανε λόγο σήμερα,από τις Βρυξέλλες, ο Καταλονίας Κάρλας Πουτζντεμόν .

Ο καθαιρεθείς από τη Μαδρίτη πρόεδρος της Καταλονίας δήλωσε έδωσε συνέντευξη Τύπου και τόνισε ότι χρειάζεται να αποφευχθούν οι ταραχές.

«Υποχρεωθήκαμε να προσαρμόσουμε το σχέδιο εργασίας μας για να αποφύγουμε τη βία. Αν αυτή η στάση έχει ως τίμημα την επιβράδυνση της ανάπτυξης της Δημοκρατίας, τότε πρέπει να θεωρήσουμε ότι αυτό είναι ένα λογικό τίμημα

για την Ευρώπη του 21ου αιώνα».

Ο Πουτζντεμόν, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες με επτά υπουργούς της καθαιρεθείσας καταλανικής κυβέρνησης, δήλωσε ότι αποδέχεται τις πρόωρες τοπικές εκλογές που προκήρυξε η Μαδρίτη και δεσμεύθηκε ότι θα σεβαστεί το αποτέλεσμά τους, ενώ δήλωσε πως ελπίζει ότι το ίδιο θα κάνει και η Μαδρίτη.

Ο Πουτζντεμόν ξεκαθάρισε ότι δεν ζήτησε άσυλο από το Βέλγιο και ότι βρίσκεται στις Βρυξέλλες για να θέσει το καταλανικό ζήτημα στο κέντρο της Ευρώπης.
Δήλωσε επίσης ότι θα επιστρέψει στην Καταλονία όταν του δοθούν «εγγυήσεις» ότι δεν κινδυνεύει.

The post Κ. Πουτζντεμόν: «Ναι» στις πρόωρες εκλογές στην Καταλονία appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα