Η Βάσω «εκτέλεσε» τον Άκη: Ναι, μπορούσε να υπάρξει δωροδοκία

11:27 20/5/2015 - Πηγή: Aixmi

Η Βάσω Παπανδρέου «εκτέλεσε» τον Άκη Τσοχατζόπουλο στη δίκη για τις μίζες των εξοπλιστικών, δηλώνοντας ότι «βεβαίως και χωρούσε δωροδοκία» μετά από τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ», τις οποίες χαρακτήρισε «τυπικές».

Η κυρία Παπανδρέου συμμετείχε στις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ

για την αγορά των οπλικών συστημάτων Tor -m1 και των γερμανικών υποβρυχίων, αλλά -όπως εξήγησε- στο ΚΥΣΕΑ γίνονταν πάντα δεκτές οι αποφάσεις του υπουργού Άμυνας.

«Βασιζόμασταν στην εισήγηση του εκάστοτε υπουργού. Την απόφαση του ΚΥΣΕΑ, την υλοποιούσε ο εκάστοτε υπουργός, εμείς δεν είχαμε καμία δυνατότητα να ελέγξουμε. Το κόστος, η ποιότητα κ.λπ. των όπλων περιλαμβάνονταν στην εισήγηση. Δεν μπορούσαμε εμείς να κρινούμε για παράδειγμα το κόστος, αν ήταν υψηλό η χαμηλό».

— Πρόεδρος: Μπορούσε να χωρέσει δωροδοκία;

— Β. Παπανδρέου: Βεβαίως θα μπορούσε να χωρέσει

— Πρόεδρος: Μπορούσε να χωρέσει και πριν και μετά τις αποφάσεις;

— Β. Παπανδρέου: Θα μπορούσε να χωρέσει απ” ό,τι φάνηκε και μετά. Είχαμε μια εισήγηση ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε το όπλο, το οποίο στοιχιζε ευρώ. Δεν μπορουσαμε να το ελέγχουμε εμείς. Δεν είχαμε ούτε τη δυνατότητα από το νόμο ούτε τη δυνατότητα αντικειμενικά.
Για τη δωροδοκία χρειάζονται δυο. Το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε ακριβά την υπόθεση αυτή.

Η πρώην υπουργός είπε ότι γνώρισε τον Τσοχατζόπουλο το 1974 όταν ιδρύθηκε το ΠΑΣΟΚ και ότι ποτέ δεν είχε φιλικές σχέσεις μαζί του, απλώς συνυπήρχαν στο ίδιο κόμμα.

Στη δικαστική αίθουσα βρίσκεται και ο Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος αναμένεται να καταθέσει στο δικαστήριο μετά την κυρία Παπανδρέου. Ο κ. Παπαντωνίου υπήρξε μέλος του ΚΥΣΕΑ το επίδικο διάστημα ενώ έχει διατελέσει και υπουργός Εθνικής Άμυνας επί διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ. Παρούσα στο δικαστήριο είναι (και) σήμερα η Βίκυ Σταμάτη, η οποία όπως ανακοίνωσε ο συνήγορός της Φραγκίσκος Ραγκούσης, θα καταθέσει αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής της.

Keywords
Τυχαία Θέματα