Συριζα-στυριζα: ανταρσια βουλευτων και «ρηξη» με μαξιμου για την ερτ! (βιντεο)

11:26 20/5/2015 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
«Μούφα» η επαναλειτουργία της ΕΡΤ, η πραγματικότητα; Αυτό το ερώτημα θέτουν εργαζόμενοι και τηλεθεατές για τις τεράστιες διαστάσεις που πήρε το θέμα και ο τρόπος...
επαναλειτουργίας του φορέα με «λερωμένο» πρόσωπο στην κορυφή της ηγεσίας. Πίσω από την επιλογή, το Μαξίμου κρύβει μία βόμβα μεγατόνων. Αυτό φαίνεται από την εσπευσμένη πρόσκληση των Τσακνή-Ταγματάρχη για να προλάβει τα χειρότερα.

Συγκεκριμένα:

Μετά την καθολική αντίδραση για την τοποθέτηση Ταγματάρχη επικεφαλής της
ΕΡΤ, από στελέχη, Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ , βουλευτών της Κ.Ο. έριξαν-ότι δεν θα ψήφιζαν υπέρ πάνω από 2-3 βουλευτές-το «γάντι» στο Μαξίμου και διεμήνυσαν, ότι δεν θα έδιναν θετική ψήφο στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας αν και ο ρόλος τους έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα.

Μπροστά σε ένα τέτοιο φιάσκο απόρριψης του Ταγματάρχη, επιστρατεύθηκε ο Αλέξης Τσίπρας να στηρίξει την επιλογή, πέρα από κάθε έννοια δεοντολογίας και δημοκρατικής διαδικασίας, πριν την τυπική έγκριση των θεσμών.

Στην επιτροπή θα φανεί και ποιοι έχουν «Μέζεα» κατά Ζουράρι-για πρώτη φορά- και να τους καλέσει στο Μαξίμου για να κάμψη τις αντιρρήσεις των βουλευτών και να τους φέρει προ τετελεσμένων γεγονότων. Ο Ναπολέων αποφασίζει!

Πολλοί μιλούν για αντιδημοκρατικό πολιτικό «ολίσθημα» του πρωθυπουργού που τον παρέσυραν οι «στενοί» του συνεργάτες. Τώρα δεν απομένει να καλέσει και την άλλη «προσωπικότητα». Τον Άρη Σπηλιωτόπουλο αφού τον κάνει πρέσβη εκ «προσωπικοτήτων». Τι άλλο θα δούνε τα ματάκια μας!!!

Ουσιαστικά το Μαξίμου και προσωπικά ο πρωθυπουργός έθεσε ένα δίλλημα με έναν ωμό εκβιασμό. Αυτούς θα ψηφίσετε!!! Πίσω όμως από τον εκβιασμό κρύβεται ένα μεγάλο μυστικό που θέλει την τοποθέτηση του συγκεκριμένου προσώπου. Μεγάλος όμιλος επιχειρηματία, που συναλλάσσεται με το ΤΑΙΠΕΔ, ενδιαφέρεται για τηλεοπτική άδεια, με στόχο να στηρίξει τη σημερινή κυβέρνηση.

Μεγαλοδικηγόρος της επιχειρηματικής Ελίτ που συνεργάζεται με το Μαξίμου, μέσα από την ΕΡΤ βρήκαν τον τρόπο να ενισχύσουν ένα τέτοιο εγχείρημα. Με απλά λόγια, η «για πρώτη φορά αριστερά», αντί να καταπολεμήσει τη διαπλοκή, την κάνει σημαία!!!

Ποιος λοιπόν θα μπορούσε να κάνει τις βρώμικες δουλειές; Το άνοιγμα της ΕΡΤ την προσεχή Δευτέρα-εάν γίνει- και η γιορτή στις 11 Ιουνίου που συμπληρώνονται δύο χρόνια αγώνα, είναι το «δόλωμα» προς τους εργαζόμενους και την κοινωνία.
Να εμείς υποσχεθήκαμε ότι θα ανοίξουμε την ΕΡΤ και την ανοίξαμε!

Αυτό όμως είναι ένα επικοινωνιακό τρυκ στα μάτια του Ελληνικού λαού. Επί της ουσίας απλά το λογότυπο ΝΕΡΙΤ θα γίνει ΕΡΤ και πέραν τούτου ουδέν. Ούτε νέο πρόγραμμα, ούτε αλλαγές ουσίας. Άλλαξε ο .....Μανολιός. Ολική επαναλειτουργία της ΕΡΤ με τις δομές, της προ της 11ης Ιουνίου ανήκουν στη σφαίρα ονειροπόλων, γι΄αυτό και αντέγραψαν το ν.4173/2013 ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Η ΕΡΤ έχει χάσει όλες τις υποδομές της αυτά τα δύο χρόνια και για να επανέλθει σε κάποιον βαθμό λειτουργίας, αποδεκτό από την κοινωνία θα περάσει από πολλές συμπληγάδες.

Οι εργαζόμενοι που επιστρέφουν στην ΕΡΤ, επιστρέφουν μουδιασμένοι και προβληματισμένοι, χωρίς κανόνες.
-Δεν γνωρίζουν με ποια ειδικότητα επιστρέφουν αφού αυτή που είχαν έχει καταργηθεί μετά το κλείσιμο.
-Δεν γνωρίζουν σε ποια υπηρεσία τοποθετούνται.
-Με τι μισθολογικό καθεστώς.
-Τα γραφεία τους έχουν καταληφθεί από τους εργαζόμενους ΔΤ-ΥΠΟΙΚ-ΝΕΡΙΤ.

Με την επιστροφή όλων των εργαζομένων η όσων επιθυμούν την επιστροφή στο Ραδιομέγαρο μαζί με όσους έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ στη ΝΕΡΙΤ η από επιτροπή(βλέπετε δημοσιογράφους) θα έχουμε:
-Δημοσιογράφοι 650-750 σύνολο, Αθήνα-Περιφέρεια.
-Διοικητικοοικονομικός κλάδος 750-850 σύνολο, Αθήνα-Περιφέρεια
-Καλλιτεχνικός και παραγωγικός κλάδος 350-450 σύνολο, Αθήνα-Περιφέρεια(εδώ έχουμε έλλειψη προσωπικού).
Για όλους αυτούς, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη πως θα απορροφηθούν στο νέο φορέα, πέρα από τη μνεία στο νόμο, ότι αναβιώνουν οι συμβάσεις. Ποιες συμβάσεις; Αφού όλα έχουν καταργηθεί;

Όλο αυτό το προσωπικό(περίπου 1900- 2200) για να τοποθετηθεί στην ειδικότητα και τον κλάδο που μπορεί να προσφέρει θα απαιτηθεί πολύς χρόνος και ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας, οργανόγραμμα υπηρεσιών, και Γενικός κανονισμός προσωπικού δεν υπάρχει. Μέχρι να γίνουν όλα αυτά η ΕΡΤ θα βρίσκεται σε κυκλώνα με εσωτερικές έριδες και κλυδωνισμούς και οι τηλεθεατές θα φασκελώνουν την μικρή οθόνη του φορέα.

Οι αγωνιστές θα βλέπουν τα ονειρά τους να γκρεμίζονται και οι ίδιοι να βάλλονται από παντού, ενώ η ΕΡΤ θα αρχίσει να συρρικνώνεται με τη σφραγίδα της ηγεσίας εάν δεν έχει αποχωρήσει πριν ολοκληρώσει το καταστροφικό της έργο, με εντολή «για πρώτη φορά αριστερά». Αξιωματούχοι του ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη και απλοί ψηφοφόροι, που ήταν, η έγιναν Συριζαίοι, δεν κρύβουν την απογοητευσή τους.

Μιλούν για προδοσία, στηρίζοντας όμως με νύχια και με δόντια τον Αλέξη Τσίπρα για τις καλές του προθέσεις και τον αγώνα που δίνει. Η «σαβούρα» όμως που έχει μαζέψει τον προδίδει συνεχώς. Αυτός δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που ψηφίσαμε εμείς λένε, έγινε ΣΤΥΡΙΖΑ(Στάση, Υπάρχουσας, Ριζοσπαστικής, Αριστεράς).

Στο Μαξίμου λοιπόν και σε όλους τους φίλους Συριζαίους και μη, που ψήφισαν τον Αλέξη, αφιερώνουμε το άσμα του Στράτου Διονυσίου: «Ήταν ψεύτικα». Αν και γράφτηκε το 1972 είναι αρκετά επίκαιρο.

Εξαιρετικά αφιερωμένο σε όσους πίστεψαν στο όνειρο του ΣΤΥΡΙΖΑ!!!

ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ -ΗΤΑΝ ΨΕΥΤΙΚΑ από mialma2009
Keywords
Τυχαία Θέματα