Η Μέρκελ πάει για τέταρτη θητεία – Πίσω 18 μονάδες ο Σουλτς

14:14 24/8/2017 - Πηγή: Aixmi

Πολιτική εκπομπή του ARD έθεσε ένα ερώτημα: «Μέρκελ ή Μέρκελ, η Γερμανία έχει μόνο αυτή την επιλογή;».

«Καμία επιθυμία για αλλαγή. Οι Γερμανοί τα πάνε πολύ καλά για να εκδηλωθεί μια πραγματική δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση» εκτιμά από την πλευρά της, στο ίδιο πλαίσιο, σχεδόν με απογοήτευση, η Die Welt.

Η Μέρκελ, βλέποντας τις

δημοσκοπήσεις να δείχνουν την προέλασή της κι έπειτα από περιοδεία σε 50 πόλεις, ακολουθεί τη γνωστή τακτική της, χωρίς ρίσκα, χωρίς πολλά λόγια με υποσχέσεις… Αποτελεί την εγγύηση για την παγκόσμια σταθερότητα απέναντι στις κρίσεις και τα εκλογικά σοκ που προκάλεσε το Brexit και η νίκη του Ντόναλντ Τραμπ.

Αντίθετα επαναλαμβάνει ότι παρά τα 12 χρόνια που βρίσκεται στην καγκελαρία το κίνητρό της παραμένει η νίκη της, «η νίκη των Χριστιανοδημοκρατών (CDU)».

Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) του Μάρτιν Σουλτς, με 22%-25% στην πρόθεση ψήφου, βρίσκονται 14 με 18 μονάδες πίσω από το CDU (38%-40%), αν και η Άνγκελα Μέρκελ υπόσχεται πως θα πολεμήσει έως το τελευταίο λεπτό.

Η πρόσφατη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Allensbach για την εφημερίδα Frankfurter Allgemeine τη δικαιώνει καθώς το 46% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι είναι αναποφάσιστοι, παρουσιάζοντας αύξηση επτά μονάδων σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2013.

Το SPD για να πείσει τους ψηφοφόρους βασίζεται στη μάχη κατά των κοινωνικών ανισοτήτων και στη χαρισματική προσωπικότητα του Μάρτιν Σουλτς, που χαρακτηρίζεται πιο ανθρώπινος από την καγκελάριο.

Πάντως οι Σοσιαλδημοκράτες αντιμετωπίζουν ένα δίλημμα: πώς μπορούν να διαφοροποιηθούν από μια καγκελάριο με την οποία συγκυβερνούν χωρίς παράλληλα να απαρνηθούν τις επιτυχίες της κυβέρνησης στον τομέα της οικονομίας;

Keywords
Τυχαία Θέματα