Ύποπτες… βλάβες στο κεντρικό νευρικό σύστημα για διπλωμάτες στην Κούβα

13:49 24/8/2017 - Πηγή: Aixmi

Προβλήματα και επιπλοκές υγείας όπως βλάβες κεντρικό νευρικό σύστημα και ελαφρά τραυματική εγκεφαλική βλάβη παρουσιάζουν Αμερικανοί και Kαναδοί διπλωμάτες που εργάζονται στην Κούβα, σύμφωνα με το αμερικανικό κανάλι CBS News.

Οι διπλωμάτες περιέγραφαν συμπτώματα όπως απώλεια της ακοής, ναυτία, πονοκεφάλους και διαταραχές ισορροπίας μετά από «επεισόδια», όπως χαρακτηρίστηκαν, που άρχισαν να τους επηρεάζουν στην Αβάνα από το τέλος του 2016.

Αυτά τα επεισόδια

κινητοποίησαν τις Αρχές των ΗΠΑ και Καναδά που πλέον ερευνούν το ενδεχόμενο οι διπλωμάτες να έγιναν στόχοι κάποιου είδους «ηχητικής επίθεσης» στις κατοικίες τους που προκάλεσε τα προβλήματα.

Όταν ερωτήθηκε για την αναφορά του καναλιού, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε ότι το υπουργείο δεν έχει «οριστικές απαντήσεις» για την πηγή ή την αιτία των επεισοδίων, τονίζοντας πως η υπόθεση ερευνάται.

Στις αρχές του Αυγούστου, το υπουργείο Εξωτερικών είχε ανακοινώσει ότι μερικοί Αμερικανοί που υπηρετούν στην Κούβα είχαν επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες για ιατρικούς λόγους, χωρίς ωστόσο να διατρέχουν θανάσιμο κίνδυνο.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Καναδά είπε ότι η χώρα επίσης ερευνούσε την αιτία των προβλημάτων. «Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε λόγο να πιστεύουμε ότι θα επηρεαστούν Καναδοί τουρίστες και άλλοι επισκέπτες», επεσήμανε η εκπρόσωπος Μπριάν Μάξουελ στο πρακτορείο Reuters.

Keywords
Τυχαία Θέματα