Από τη Θεσσαλονίκη αρχίζει η προεκλογική περίοδος

Από τη Θεσσαλονίκη όπως όλα δείχνουν αρχίζει η προεκλογική περίοδος, ασχέτως αν το κυβερνητικό επιτελείο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός επιμένουν δημοσίως να αποκλείουν τις πρόωρες κάλπες και να τονίζουν σε όλους τους τόνους ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2019.

Δεν είναι τυχαίες άλλωστε οι πυρετώδεις προετοιμασίες στο Μέγαρο Μαξίμου και οι αλλεπάλληλες συσκέψεις για τη μετάβαση του Αλέξη Τσίπρα

στη Θεσσαλονίκη, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα είναι μόνο μια φορά εν όψει της 82ης ΔΕΘ που ανοίγει τις πύλες της επίσημα το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου.

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού καθώς φαίνεται, τον έπεισαν ότι θα πρέπει να αξιοποιήσει το πρωθυπουργικό γραφείο του στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης και να κάνει εκεί μια πρώτη στάση – εξπρές το ερχόμενο Σάββατο 26 Αυγούστου, για να συναντήσει στη Θεσσαλονίκη τους παραγωγικούς και επαγγελματικούς φορείς της πόλης και όχι στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως γινόταν μέχρι τώρα.

Ο κ. Τσίπρας δεν θα παραμείνει για πολύ στη Θεσσαλονίκη, αφού αμέσως μετά τη σύσκεψη θα μεταβεί στη Φλώρινα για τα Πρέσπεια, ώστε να παραστεί σε εκδήλωση – αφιέρωμα στο Νίκο Γκάτσο με τον Μανώλη Μητσιά και την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη που θα πραγματοποιηθεί στον Άγιο Αχίλλειο.

Αλλά και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης θα δει τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Βόρειας Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη, πριν από την επίσημη επίσκεψή του στη ΔΕΘ. Τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου θα έχει κι εκείνος με τη σειρά του σύσκεψη εργασίας στη συμπρωτεύουσα με τους παραγωγικούς, εξαγωγικούς, επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς της πόλης, καθώς και με τα Επιμελητήρια της Βόρειας Ελλάδας.

Στο «γαλάζιο» στρατόπεδο πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βόρεια Ελλάδα. Για την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου σχεδιάζονται κομματικές εκδηλώσεις στη Μακεδονία με θεματικές όπως η περιφέρεια, τα αγροτικά, η κοινωνία, η οικονομία και η ανάπτυξη, τομείς δηλαδή όπου το επιτελείο της Πειραιώς θέλει να στρέψει την προσοχή από τα παιχνίδια εντυπώσεων του Αλέξη Τσίπρα και των συνεργατών του στα πραγματικά προβλήματα της χώρας.

Την εβδομάδα της ΔΕΘ, Δευτέρα έως Πέμπτη και πριν από την επίσκεψη του αρχηγού της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη η οποία είναι προγραμματισμένη για το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Σεπτεμβρίου, πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος - όπως η Ντόρα Μπακογιάννη και ίσως ο Χρήστος Σταϊκούρας - αναμένεται να είναι ομιλητές σε μια σειρά αντίστοιχων εκδηλώσεων με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη.

Όπως ήδη έχουμε γράψει ο πρωθυπουργός κάνει τα πάντα για να εφεύρει ένα νέοsuccess story ώστε να πείσει ότι η επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα δύο 24ωρα πριν από την επίσημη έναρξη της ΔΕΘ, αποτελεί... ψήφο εμπιστοσύνης για τις... αναπτυξιακές προσπάθειες της κυβέρνησής του. Το Μέγαρο Μαξίμου ποντάρει στα καλά λόγια του γάλλου Προέδρου, αλλά και σε μια ικανοποιητική συμμετοχή γάλλων επιχειρηματιών που θα τον συνοδέψουν, ώστε να δοθεί έτσι ώθηση στις επενδύσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, η ελληνική κυβέρνηση κάνει τα αδύνατα δυνατά για να εκμεταλλευτεί πολιτικά ένα κοινό τηλεοπτικό πλάνο Τσίπρα – Μακρόν στη Θεσσαλονίκη, εάν και εφόσον επιβεβαιωθεί το σενάριο κοινής ανόδου των δύο ανδρών στη Θεσσαλονίκη με φόντο το λιμάνι της πόλης, για να πέσουν οι υπογραφές στη συμφωνία του δημοσίου με το επενδυτικό σχήμα που απέκτησε το 67% του ΟΛΘ, στο οποίο μετέχει μια θυγατρική εταιρεία γαλλικού κολοσσού, μια γερμανική και εταιρεία του Ιβάν Σαββίδη.

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να θέλει να προλάβει τον καυτό Σεπτέμβριο που τον περιμένει, διότι ανοίγει το κεφάλαιο της τρίτης αξιολόγησης με τα εργασιακά και το δημόσιο να είναι πρώτα στην ατζέντα, ωστόσο δεν θα γλιτώσει μάλλον όπως νομίζει, τη δυσαρέσκεια του κόσμου που κλείνει από τώρα τα αυτιά του σε υποσχέσεις που δεν πρόκειται να υλοποιηθούν.

Όσο και αν ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθήσει να πείσει ότι τα χειρότερα πέρασαν, η πραγματικότητα τον διαψεύδει με την υπερφορολόγηση, την ανεργία και τα άδεια ταμεία των επιχειρήσεων να μην μπορούν δυστυχώς να ωραιοποιηθούν.

Στη ΝΔ γνωρίζουν ότι το νέο αφήγημα Τσίπρα από το βήμα της ΔΕΘ δεν πιάνει και προετοιμάζονται για κάθε ενδεχόμενο, συμπεριλαμβανομένου και του αιφνιδιασμού με πρόωρες κάλπες.Γι’ αυτό και ποντάρουν στην ανάδειξη των πραγματικών προβλημάτων, όπως είναι η υπερφορολόγηση, οι μειώσεις στις συντάξεις, η μείωση του αφορολόγητου, οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί. Στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι να αφήσει στον κ. Τσίπρα τη διαχείριση της μιζέριας και να αφιερωθεί στις πραγματικές λύσεις σε καθημερινά ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία όπως είναι η οικονομία, η Παιδεία και η ασφάλεια.

Στη Θεσσαλονίκη πάντως, η έντονη κινητικότητα που υπάρχει τις τελευταίες ημέρες θυμίζει κανονική προεκλογική περίοδο. Τα δύο Σαββατοκύριακα της ΔΕΘ αναμένεται κοσμοσυρροή από πολιτικά στελέχη που έχουν ήδη σπεύσει να κάνουν κράτηση στα ξενοδοχεία της πόλης. Αν αναρωτιέστε που θα κοιμηθεί ο πρωθυπουργός, αυτό δεν χρειάζεται απάντηση: Θα μείνει στο ξενοδοχείο Makedonia Palace του Ιβάν Σαββίδη, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλλον θα επιλέξει το Electra Palace στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα