Η Μέρκελ κρατάει το κλειδί – Ας βάλει τις φωνές ο Σαμαράς

13:51 21/11/2012 - Πηγή: Aixmi

Στα χέρια της Άνγκελα Μέρκελ βρίσκονται όλα τα χαρτιά για τη λύση του ελληνικού προβλήματος, μετά το αδιέξοδο στο Eurogroup και τη σαφή απειλή της Κριστίν Λαγκάρντ ότι το ΔΝΤ θα εγκαταλείψει το πρόγραμμα αν δεν βρεθεί βιώσιμη λύση για το χρέος της Ελλάδας.

Πριν

από λίγο η Γερμανίδα καγκελάριος είπε σε βουλευτές του κόμματός της ότι θα μπορούσε να δεχθεί αύξηση 10 δισ ευρώ στον Μηχανισμό EFSF, καθώς και δραστική μείωση επιτοκίων στα ελληνικά δάνεια.

Είναι αυτό επαρκές για το ΔΝΤ;

Δύσκολα.

Ενδεικτική των οριακών στιγμών είναι η φράση του Βόλφγκαγκ Σόιμπλε, στην ίδια συνάντηση με τους Γερμανούς βουλευτές. «Το ΔΝΤ» -είπε- ενδέχεται να αποχωρήσει από το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, εάν δεν βρεθεί λύση στο ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, πράγμα που πρέπει να αποφευχθεί».

Είναι σαφές, λοιπόν, ότι όλα θα κριθούν στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής. Θα υποχωρήσει η Μέρκελ ή θα παραμείνει με στηλωμένα τα πόδια, λόγω των προεκλογικών σκοπιμοτήτων της;

Άγνωστο προς το παρόν.

Και τι μπορεί να κάνει ο Έλληνας πρωθυπουργός σ’ αυτό το τραπέζι, όπου πλην της Γερμανίας αντιδρούν και οι κολαούζοι της; Δηλαδή, η Αυστρία, η Φινλανδία, η Σλοβακία και η Εσθονία;

Τώρα πια δικαιούται να τους βάλει τις φωνές. Έκανε ό,τι του ζητήθηκε, με τεράστιο κόστος για τους πολίτες. Και η απάντηση των δανειστών είναι η…καθυστέρηση.

Ας τους μεταφέρει ότι ο λαός δεν έχει άλλες αντοχές και ας τους στείλει στο διάολο, αν χρειαστεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα