Ο Σόιμπλε μπλόκαρε την απόφαση για την Ελλάδα ως τα χαράματα

10:21 21/11/2012 - Πηγή: Aixmi

Για ακόμη μία φορά οι εταίροι μας εμφανίστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Το επείγον του ελληνικού ζητήματος δεν ήταν, προφανώς, αρκετό ώστε να γίνουν στο χθεσινό Εurogroup οι απαραίτητες αμοιβαίες υποχωρήσεις και να βρεθεί μία συμβιβαστική λύση, παρά την αισιοδοξία που εξέπεμπαν στην πλειονότητά τους οι αξιωματούχοι που συμμετείχαν σε αυτό.

Μετά από ολονύχτιο θρίλερ αποφασίστηκε νέα συνεδρίαση την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο επικεφαλής του οργάνου Ζαν Κλοντ

Γιούνκερ δεν έκρυψε την απογοήτευσή του δηλώνοντας «στην Ευρώπη δεν έχω πια αυταπάτες».

Τι είναι αυτό που εμπόδισε το συμβιβασμό;

Σύμφωνα με τον Γιούνκερ το γεγονός ότι η Γερμανία, η Ολλανδία και η Φινλανδία δεν κατάφεραν να βρουν μια συμβιβαστική λύση με το ΔΝΤ, σε ό,τι αφορά τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

«Τα θέματα ήταν τόσο περίπλοκα που δεν μπορέσαμε να βρούμε μια οριστική λύση», είπε από την πλευρά του ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Υπάρχει μια ολόκληρη σειρά επιλογών για να καλυφθεί το κενό χρηματοδότησης της Ελλάδας», που εκτιμάται σε 32 δισεκατομμύρια ευρώ, συμπλήρωσε χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

«Έχει σημειωθεί πρόοδος, αλλά πρέπει να υπάρξει λίγο περισσότερη», σημείωσε η Κριστίν Λαγκάρντ.

Όσο για το ανακοινωθέν; Για ακόμη μία φορά μας συγχαίρει για την ψήφιση και δρομολόγηση των μέτρων και των προαπαιτούμενων, αλλά μας καλεί να κάτσουμε για λίγο ακόμη στο θάλαμο αναμονής.

Keywords
Τυχαία Θέματα