Η Γαλλία καταργεί τα Αρχαία Ελληνικά και τα Λατινικά

09:56 30/8/2016 - Πηγή: Aixmi

Φωτιές άναψε η υπουργός Παιδείας Νατζά Βαλό Μπελκασέμ η οποία σε συνεννόηση με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ αναοίνωσε τη μεταρρύθμιση της κυβέρνησης στην Παιδεία.

Στη μεταρρύθμιση στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση περιλαμβάνεται η ολοκληρωτική υποβάθμιση -ουσιαστικά καταργούνται- των κλασικών μαθημάτων, μεταξύ των οποίων των Αρχαίων Ελληνικών και των Λατινικών. Οι συνδικαλιστικές ενώσεις καθηγητών προετοιμάζονται για κινητοποιήσεις στις 8 Σεπτεμβρίου κι έτσι υπάρχει έντονη η προοπτική να μην ανοίξουν τα σχολεία

στην ώρα τους.

Η σχολική κοινότητα βλέπει πίσω από τη μεταρρύθμιση συστηματική απομάκρυνση από τις κλασικές σπουδές, ενώ το ζήτημα απασχολεί μήνες τη Γαλλία καθώς και στο πρόσφατο παρελθόν έγιναν απεργίες και κινητοποιήσεις μαθητών και καθηγητών που δεν θέλουν την κατάργηση των Αρχαίων Ελληνικών και των Λατινικών.

Η κυβέρνηση ωστόσο θεωρεί ότι πρέπει να ενισχυθεί στο γυμνάσιο η διδασκαλία των μαθηματικών και άλλων «σύγχρονων» μαθημάτων, ώστε να πάψει η Γαλλία να σημειώνει κάθε χρόνο πτώση στις διεθνείς λίστες αξιολόγησης των σχολείων της.

Keywords
Τυχαία Θέματα