Ξεκίνησε η διαδικασία για τη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών- Προσέρχονται οι υποψήφιοι (ΒΙΝΤΕΟ)

07:50 30/8/2016 - Πηγή: Aixmi

Με οκτώ υποψηφιότητες ξεκινά η δημοπρασία για τη διεκδίκηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών.

Οι πρώτοι που έφθασαν στο κτίριο στις 7 παρά 10 ήταν οι εργαζόμενοι στην εταιρεία Singular Logic, που έχει αναλάβει τη διαδικασία της δημοπρασίας.

Στις 7:20 ο πρώτος εκπρόσωπος που προσήλθε στο κτίριο ήταν του STAR, ο γενικός διευθυντής Κάρολος Αλκαλάι, ο οποίος ευχήθηκε

σε όλους καλό κουράγιο.

Στη συνέχεια, στις 7:30 προσήλθε ο γιος του Χρήστου Καλογρίτσα, Βλαδίμηρος, ο οποίος σύμφωνα με τον κανονισμό παρέδωσε κινητό και όλες τις ηλεκτρονικές του συσκευές στην είσοδο.

Οι συμμετέχοντες δεν πρέπει να έχουν τη δυνατότητα επικοινωνίας με άλλα πρόσωπα εκτός και εντός του κτιρίου, κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας για την διασφάλιση του αδιάβλητου της διαδικασίας.

Στις 7.40 προσήλθε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος δεν θέλησε να προβεί σε κάποια δήλωση. Ρωτήθηκε και σχετικά με τον δικηγόρο κ.Μαντζουράνη, χωρίς όμως να απαντήσει.

Στις 7:50 έφθασε ο Διευθύνων σύμβουλος του ΣΚΑΙ Κώστας Κιμπουρόπουλος, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε πως «δεν αισθάνεται καθόλου ταπεινωμένος και πως χαίρεται που του δίνεται η ευκαιρία για άλλη μια φορά στη ζωή του να υπερασπιστεί δημοκρατικές αξίες».

Στις 8.00 προσήλθε ο γιος του ιδιοκτήτη του ΑΝΤ1 και αντιπρόεδρος του σταθμού Θοδωρής Κυριακού, μαζί με τον γενικό διευθυντή της τηλεόρασης Στρατή Λιαρέλη.

Στις 8.15 έφθασε ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης.

Στις 8:30 προσήλθε στο κτίριο ως εκπρόσωπος της κυπριακής εταιρείας που κατέθεσε υποψηφιότητα, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης.

8 οι υποψήφιοι

Με οκτώ υποψηφιότητες ξεκινά η δημοπρασία για τη διεκδίκηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών μετά την απόρριψη από την επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού της υποψηφιότητας της ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ Α.Ε. (E RADIO-TV), από ενστάσεις που κατατέθηκαν επί της εγκυρότητας της εγγυητικής επιστολής που προσκόμισε, η οποία ήταν διάρκειας 36 ημέρων και όχι 365, όπως έπρεπε, ενώ επιπλέον ήταν μεταβιβάσιμη.

Η επιτροπή έκανε δεκτή αντιθέτως την εγγυητική επιστολή της ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.), για την οποία επίσης είχαν υποβληθεί ενστάσεις για εκπρόθεσμη κατάθεσή της.

Στον διαγωνισμό θα συμμετάσχουν οι εξής 8 υποψήφιοι:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ):

ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)

ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED

ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)

ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP)

ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.).

Στην κεντρική αίθουσα του κτιρίου, έχουν τοποθετηθεί εννιά υπολογιστές, ένας για τον εκπρόσωπο κάθε υποψηφίου, με λογισμικό της Singular Logic. Στην αίθουσα αυτή θα βρίσκονται μόνο οι ειδικά εκπαιδευμένοι υπάλληλοι της ΓΓΕΕ, η επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού και οι εκπρόσωποι των υποψηφίων που θα παρακολουθούν τη διαδικασία για λογαριασμό τους.

Παράλληλα, οι υποψήφιοι με τους υπόλοιπους τέσσερις συνεργάτες τους θα μεταφερθούν σε απομονωμένους χώρους, σε γραφεία σε διαφορετικούς ορόφους του κτιρίου, απ’ όπου θα δίνουν τις προσφορές.

Έξι από αυτούς τους απομονωμένους χώρους θα διαθέτουν κάμερες που θα μεταδίδουν εικόνα σε δύο γιγαντοοθόνες στην κεντρική αίθουσα με split screen. Με αυτόν τον τρόπο θα γίνεται ο έλεγχος των υποψηφίων για το αν παραμένουν απομονωμένοι στα δωμάτια από την ειδική επιτροπή, τους ειδικά διαπιστευμένους υπαλλήλους και εκπροσώπους τους

Κάθε μία από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες θα δημοπρατηθεί σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση, η Ειδική Επιτροπή θα ξεκινήσει την δημοπρασία με τιμή εκκίνησης στα 3 εκατ. ευρώ, αυξάνοντας το τίμημα κατά 500.000 ευρώ.

Όταν θα έχουν απομείνει μόνο δύο από τους συμμετέχοντες, η δημοπράτηση της άδειας θα περάσει στη δεύτερη φάση. Τότε, οι δύο υποψήφιοι θα καταθέσουν την τελική τους προσφορά σε κλειστό φάκελο.

Σε περίπτωση ισόποσων προσφορών, θα επαναληφθεί η διαδικασία των κλειστών φακέλων και η πιο «ισχυρή» θα επικρατήσει.

Αυτή η διαδικασία θα επαναληφθεί μέχρι να κατακυρωθούν και οι τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προσφορές που θα πραγματοποιήσουν οι υποψήφιοι είναι δεσμευτικές. Δηλαδή, ένας υποψήφιος που θα διεκδικήσει μια άδεια με «Χ» ποσό, δεν θα μπορεί να γίνει πλειοδότης άλλης άδειας με προσφορά μικρότερη από «Χ».

Keywords
Τυχαία Θέματα