Γκάλοπ Alco με εκπλήξεις για Σκόπια, Τσίπρα, Μητσοτάκη, εκλογές

18:55 19/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Εκπλήξεις κρύβουν, τόσο για το Σκοπιανό όσο και για την πολιτική και οικονομική κατάσταση, τα ευρήματα νέου γκάλοπ, το οποίο διενήργησε η Alco για λογαριασμό του ραδιοφώνου News247.

Λίγο περισσότεροι από 6 στους 10 Έλληνες τάσσονται υπέρ μιας κοινά αποδεκτής λύσης για τα Σκόπια,

ενώ 7 στους 10 εκτιμούν ότι από τους χειρισμούς στο Σκοπιανό η Ελλάδα έχει βγει χαμένη, τις τελευταίες δεκαετίες. Οι ερωτηθέντες δεν εκλήθησαν να απαντήσουν για το όνομα Μακεδονία, καθώς δεν έχουν γίνει επισήμως γνωστές οι ονομασίες που έριξε στο τραπέζι ο μεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς.

Ενδιαφέροντα για τις διεργασίες που συντελούνται στην κοινωνία είναι και τα πολιτικά ευρήματα της δημοσκόπησης. 5 στους 10 πιστεύουν ότι η κατάσταση δεν θα χειροτερέψει το 2018 (4 στους 10 πιστεύει το αντίθετο), ενώ 2,4 στους 10 εκτιμούν ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα.

Ενδιαφέρον είναι, ακόμη, το στοιχείο που φέρει τον Αλέξη Τσίπρα να προηγείται στις προτιμήσεις των Ελλήνων στο ερώτημα «ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τις ανάγκες τού δικού τους νοικοκυριού». Συγκεντρώνει το 30% έναντι 24% του Κυριάκου Μητσοτάκη (19% απαντά «κανένας» και το 27% «δεν ξέρω/δεν απαντώ»).

Τα ευρήματα αυτά δείχνουν ότι η επιρροή της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού είναι ευρύτερη του 17%, που καταγράφει σήμερα ως ποσοστό στην πρόθεση ψήφου. Με δεδομένο δε ότι η συσπείρωση του Σύριζα παραμένει στα όρια του 50% (οι μισοί από όσους τον ψήφισαν το 2015) μπορεί να ελπίζει ότι θα κερδίσει ξανά ένα τμήμα, τουλάχιστον, από όσους τον είχαν επιλέξει και σήμερα δηλώνουν αναποφάσιστοι.

Η ΝΔ βρίσκεται στο 22,3% και υπερέχει, σε επίπεδο πρόθεσης ψήφου, κατά 5,3 μονάδες (τον περασμένο μήνα η διαφορά ήταν 5,6 μονάδες, σε γκάλοπ της ίδιας εταιρείας).

Ας σημειωθεί ότι το 52% των πολιτών δεν θέλει εκλογές μέσα στο 2018, αλλά και ούτε και πιστεύει πως θα γίνουν. Το 35% πιστεύει ότι πρέπει να γίνουν πρόωρες εκλογές, ενώ το 30% εκτιμά ότι θα στηθούν κάλπες μέσα στο 2018.

Γκάλοπ Alco με εκπλήξεις για Σκόπια, Τσίπρα, Μητσοτάκη, εκλογές

The post Γκάλοπ Alco με εκπλήξεις για Σκόπια, Τσίπρα, Μητσοτάκη, εκλογές appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα