Έτερος Εγώ: Έξοχη ελληνική ταινία-Δείτε τη στο Youtube

16:55 19/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Έπρεπε να περάσει ένα αρκετά μεγάλο διάστημα ώστε ο ελληνικός κινηματογράφος να ξαναπάρει τα πάνω του -και, ευτυχώς, ελληνικό σινεμά δεν σημαίνει μόνο Λάνθιμος. Σπάνια, βέβαια, θα ανταμειφθούμε με μία καλή ταινία, πόσο μάλλον συγκριτικά με τις ξένες παραγωγές, όμως για τα ελληνικά δεδομένα η νέα ταινία του Σωτήρη Τσαφούλια θέτει νέα πρότυπα. Μπορεί τα ελαττώματά της να είναι φανερά,

αλλά είναι απόδειξη ότι υπάρχει ακόμα ταλέντο και προοπτικές στην χώρα μας, στον χώρο της Έβδομης Τέχνης.

Το αστυνομικό θρίλερ εξελίσσεται γύρω από ένα παιχνίδι ποντικιού και γάτας, με ένας μοναχικό εγκληματολόγο στο φάσμα του αυτισμού και έναν κατά συρροήν δολοφόνο που συνοδεύει τα εγκλήματά του με πυθαγόρεια ρητά. Ο Πυγμαλίων Δασκαρίδης δίνει ρεσιτάλ στον ρόλο του εκκεντρικού εγκληματολόγου, ο οποίος παράλληλα παλεύει με τους προσωπικούς του δαίμονες.

Η πλοκή σε κρατάει σε ένταση και, παρά τις υπερβολές και προσπάθειες για ένταξη όσο περισσότερων ξενόφερτων στοιχείων, καταφέρνει τον αρχικό του στόχο, να δημιουργήσει δηλαδή ένα κλιμακωτά αγχωτικό σενάριο με περίπλοκους γρίφους, ερωτήσεις για το τί εστί δικαιοσύνη, αλλά και να μας προσφέρει ένα απρόσμενο τέλος.

Επίσης, δεν περνάει απαρατήρητη η συμμετοχή του μεγάλου Φρασουά Κλουζέ (Οι Άθικτοι. Μην το πεις σε κανένα), ο οποίος παρά την σύντομη παρουσία του, προσφέρει μία άλλη αισθητική στη θετική εξέλιξη της ταινίας.

Για να είμαστε αντικειμενικοί, εννοείται πως υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης τόσο σκηνοθετικά, όσο και στο σενάριο, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι σπάνια θα δούμε αντίστοιχες καλές ελληνικές παραγωγές που σέβονται τόσο την ποιότητά τους όσο και τον θεατή. Ας ελπίσουμε ότι αυτή η ταινία θα ενθαρρύνει την δημιουργία ακόμα περισσότερων αντιστοίχου και ακόμα καλύτερου επιπέδου.

Δυστυχώς, η ταινία δεν προβάλλεται πια στους κινηματογράφους, μετά από προσωπική επιλογή του σκηνοθέτη να την αποσύρει, εξαιτίας μίας ερώτησης που του έθεσε ένας θεατής, ο οποίος ταίριαζε στην περιγραφή του δράστη που επιτίθεται στους οδηγούς ταξί στη Κηφισιά. Ανεξάρτητα αν η επιλογή του σκηνοθέτη ήταν συνετή ή όχι, μας έκανε την χάρη να κοινοποιήσει την τελευταία του ταινία δωρεάν στο youtube, κάτι για τον οποίο τον ευχαριστούμε, παρόλο το οικονομικό πρόβλημα που δυστυχώς θα του δημιουργήσει εξαιτίας των χαμηλών εσόδων.

Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που ο Σωτήρης Τσαφούλιας σκηνοθετεί τον Δασκαρίδη, καθώς η πρώτη τους συνεργασία ήταν στην εξίσου πετυχημένη πρωτότυπη κοινωνική κωμωδία «Κοινός Παρονομαστής» (2014), η οποία βρίσκεται επίσης αναρτημένη στον προσωπικό λογαριασμό του σκηνοθέτη στο youtube.

Έτερος Εγώ: Έξοχη ελληνική ταινία, που βλέπουμε μόνο στο Youtube

The post Έτερος Εγώ: Έξοχη ελληνική ταινία-Δείτε τη στο Youtube appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα