Γιατί η Μέρκελ λέει ψέμματα για το Δημοψήφισμα

23:05 18/5/2012 - Πηγή: Aixmi

Αυτό που συμβαίνει μεταξύ Βερολίνου και Αθήνας για το περίφημο Δημοψήφισμα θα μείνει στην ιστορία. Η υπηρεσιακή κυβέρνηση Πικραμένου, σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενημέρωσε τα κόμματα και τα ΜΜΕ ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος μετέφερε τη σκέψη για τη διεξαγωγή Δημοψηφίματος, ακολούθησε καταιγίδα δημοσιευμάτων και επικριτικών

σχολίων, για να
ανακοινώσει ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας ότι όλα αυτά είναι ψέμματα!

Ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέμματα;

Όλες οι πληροφορίες που συλλέξαμε κατατείνουν στο εξής:
Η Ανγκελα Μέρκελ τηλεφώνησε, πράγματι, στον Κάρολο Παπούλια
και του είπε τη σκέψη της να γίνει Δημοψήφισμα, ταυτόχρονα με τις
βουλευτικές εκλογές, με ερώτημα «ναι ή όχι στο ευρώ».

Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό. Και ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, ο Γερμανός Μάρτιν Σουλτς που βρίσκεται στην Αθήνα, μετέφερε στους πολιτικούς αρχηγούς τη σκέψη του Βερολίνου για Δημοψήφισμα. Οι δημοσιογράφοι που τον συνοδεύουν είναι ενήμεροι, επίσης, της σκέψης για Δημοψήφισμα.

Συνεπώς, η Ανγκελα Μέρκελ λέει ψέμματα, ισχυριζόμενη ότι ουδέποτε διετύπωσε τέτοια άποψη προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Το πιθανότερο είναι ότι του το είπε ως σκέψη εμπιστευτικά και αντέδρασε όταν είδε την έκταση που πήρε και τα αρνητικά σχόλια που ακολούθησαν.

Αλλά είναι δυνατόν να μιλάει στον αρχηγό ενός άλλου κράτους για ένα τόσο σοβαρό θέμα και να πιστεύει ότι πρόκειται για ιδιωτική συζήτηση;
Δυστυχώς, για άλλη μιά φορά, αποδεικνύει το ελάχιστο πολιτικό μέγεθός της.

Keywords
Τυχαία Θέματα