«MEGA διάψευση» σεναρίων εξόδου της Ελλάδας από το Ευρώ

16:41 18/5/2012 - Πηγή: Aixmi

Η Κομισιόν αντέδρασε άμεσα, στα όσα είπε ο Βέλγος Επίτροπος Εμπορίου Κάρελ Ντε Γκουχτ, περί πλάνου εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, τα οποία ωστόσο -όπως ο ίδιος είπε- επεξεργάζεται η ευρωπαϊκή επιτροπή. Ο εκπρόσωπός της στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης, με τηλεφωνική του παρέμβαση στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του MEGA διέψευσε κατηγορηματικά το εν λόγω

σενάριο λέγοντας: «Η ευρωπαϊκή επιτροπή δεν εργάζεται πάνω σε κανένα σενάριο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Το μόνο σενάριο πάνω στο οποίο εργάζεται η ευρωπαϊκή επιτροπή είναι αυτό της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη και σε αυτή την κατεύθυνση είναι και όλες οι προσπάθειες που καταβάλλει η ευρωπαϊκή επιτροπή αλλά και η χώρα μας».

Η εκτίμηση του ιδίου είναι πως πρόκειται για άποψη του κ. Γκουχτ «η οποία δεν δεσμεύει και δεν ανταποκρίνεται καθόλου σ’ αυτό που πραγματικά συμβαίνει», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Σημειώνεται πως ο Βέλγος Επίτροπος Εμπορίου υποστήριξε πως οι Ευρωπαίοι προετοιμάζονται ώστε να περιορίσουν τον κίνδυνο διάχυσης στις υπόλοιπες χώρες, λέγοντας: «Ενάμιση χρόνο πριν υπήρχε ο κίνδυνος ενός ντόμινο. Αλλά σήμερα ΕΕ και ΕΚΤ εργάζονται από κοινού πάνω σε σενάρια έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν τα καταφέρει».

Keywords
Τυχαία Θέματα