Αίγινα: Δεν βρέθηκε DNA του Θρ. Λυκουρέζου στο πηδάλιο του ταχύπλοου

18:53 9/10/2016 - Πηγή: Aixmi

Ανατροπή φέρνει η εργαστηριακή πραγματογνωμοσύνη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ στην υπόθεση του ναυτικού δυστυχήματος της Αίγινας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Realnews, στα χειριστήρια του ταχύπλοου δεν βρέθηκε βιολογικό υλικό του 77χρονου κατηγορούμενου, αλλά τουλάχιστον άλλων δύο ατόμων, παρά τους περί του αντιθέτου ισχυρισμούς του Θρασύβουλου Λυκουρέζου, και των άλλων επιβαινόντων στο ταχύπλοο.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, στο πηδάλιο, στις μανέτες, στο κάθισμα του κυβερνήτη, αλλά και στα κουμπιά στον πίνακα οργάνων βρέθηκε DNA

το οποίο από την εργαστηριακή εξέταση δεν ταυτίζεται με το δείγμα του Θ. Λυκουρέζου, ο οποίος ισχυρίζεται ότι ήταν ο κυβερνήτης του σκάφους και πλέον είναι προφυλακισμένος για την υπόθεση.

Το απόσπασμα της αστυνομικής έκθεσης που δημοσιεύει η εφημερίδα αναφέρει συγκεκριμένα: «Η ανάλυση DNA του δείγματος 9 (κουμπιά χειριστηρίων μηχανών) απέδωσε γενετικό τύπο STR ο οποίος ανήκει σε άγνωστο άρρεν άτομο. Από την ανάλυση του δείγματος 1 (τιμόνι) προέκυψε γενετικός τύπος STR που δηλώνει παρουσία γενετικών στοιχείων άνω του ενός ατόμου (μείγμα)…».

Keywords
Τυχαία Θέματα