Για τα μάτια της Ραχήλ ο Λαφαζάνης έκοψε τον Καλύβη

19:56 7/9/2015 - Πηγή: Aixmi

Για τα…μάτια της Ραχήλ Μακρή, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έκοψε από το ψηφοδέλτιο του υπολοίπου Αττικής τον Αλέκο Καλύβη -ένα από τα πιο σοβαρά και συγκροτημένα στελέχη της «Αριστερής Πλατφόρμας», που τον ακολούθησε στη Λαική Ενότητα.

Στην πραγματικότητα επρόκειτο για υλοποίηση συμφωνίας με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία διατηρεί

ισχυρή φιλική σχέση με τη Ραχήλ Μακρή. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τοποθέτησε την πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ και του Σύριζα δεύτερη στο Υπόλοιπο Αττικής, πίσω από τον ίδιο. Με δεδομένο, όμως, ότι είναι πρώτος και στη Β΄Πειραιά, πιθανότατα θα κρατήσει εκείνη την έδρα και θα αφήσει την άλλη εκλόγιμη θέση στη Ραχήλ.

Ο σχεδιασμός αυτός προκάλεσε κραδασμούς στο εσωτερικό της Λαικής Ενότητας και ο Αλέκος Καλύβης αρνήθηκε να κατέβει υποψήφιος στη Β΄Αθηνών, όπου του επροτάθη η τέταρτη θέση. «Στηρίζω τη Λαϊκή ενότητα χωρίς να συμμετέχω στα ψηφοδέλτιά της. Προέχει ένα καλό εκλογικό αποτέλεσμα. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε ψύχραιμα μετά τις εκλογές», δήλωσε χαρακτηριστικά, προαναγγέλλοντας αντεπίθεση μετά τις εκλογές.

Ο Αλέκος Καλύβης ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου στο Υπόλοιπο Αττικής.

Λίγο νωρίτερα η Ραχήλ Μακρή είχε εκφράσει την εμπιστοσύνη της προς τα κομματικά όργανα, υποστηρίζοντας ότι «η δεύτερη θέση στο ψηφοδέλτιο της περιφέρειας Αττικής δεν είναι εκλόγιμη για ένα καινούργιο κόμμα, σε αντίθεση με την πρώτη της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης».

Η ίδια θα προτιμούσε να είναι και πάλι στο ψηφοδέλτιο της Κοζάνης, όπου είχε εκλεγεί πρώτη με 13,000 σταυρούς τον Ιανουάριο με τον Σύριζα, αλλά ο κ. Λαφαζάνης ήθελε να τοποθετήσει στη θέση αυτή την Ευγενία Ουζουνίδου.

«Οι βουλευτές αποτελούν εκπροσώπους όλων των Ελλήνων και οι πολίτες του νομού Κοζάνης γνωρίζουν ότι θα αποτελώ συμπαραστάτη και συνοδοιπόρο σε κάθε δίκαιο αίτημα τους, καθώς ανεξάρτητα με την θεσμική μου ιδιότητα διατηρούν ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου.

«Το ΟΧΙ των πολιτών του νομού Κοζάνης θα ενωθεί με το ΟΧΙ των πολιτών της περιφέρειας Αττικής μέχρι την νίκη της Ελπίδας», είπε η Ραχήλ Μακρή.

Keywords
Τυχαία Θέματα