Γεροβασίλη: Χαρτογράφηση συμβασιούχων, μόνιμη οριστική λύση

13:19 30/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Από το βήμα της Βουλής η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Όλγα Γεροβασίλη ανακοίνωσε τη χαρτογράφηση των συμβασιούχων ώστε να υπάρξει «μόνιμη οριστική λύση», απαντώντας σε σχετική ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδου.

Όπως τόνισε ο κ. Λοβέρδος,

σύμφωνα με την Επιτροπή Αναστολής του ΣτΕ, παραβιάζονται Οδηγίες της ΕΕ, λέγοντας στη συνέχεια: «…Δεν αναστέλλει την ισχύ των πράξεων για την πρόσληψη αυτών των ανθρώπων για λόγους δημόσιας υγείας, αλλά σας προειδοποιεί να το αλλάξετε, γιατί αν βγει η τελική απόφαση του Δικαστηρίου όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα είναι «στον αέρα»».

Η κυρία Γεροβασίλη απάντησε λέγοντας πως «η ίδια η Επιτροπή του ΣτΕ αναφέρει ότι, οι δημόσιες συμβάσεις υπηρεσιών ασφάλειας και σίτισης υπάγονται υπό την ισχύ και των δύο Ευρωπαϊκών Οδηγιών σε ειδικά καθεστώτα και συνεπώς η εξέταση του συνολικού ζητήματος προς το Δίκαιο της ΕΕ δεν τίθεται».

Επιπλέον, υποστηρίζοντας τις κυβερνητικές θέσεις ανακοίνωσε ότι «ξεκινήσαμε συνεργασία για να χαρτογραφήσουμε όλο τον χώρο των συμβασιούχων σε όλη την Ελλάδα που είναι κατακερματισμένο ώστε σταδιακά ή με άλλο τρόπο που θα συνομολογήσουμε να δοθεί μόνιμη οριστική λύση στο ζήτημα των πάγιων και διαρκών αναγκών σεβόμενοι το Σύνταγμα και το ενωσιακό δίκαιο και θα χρειαστούμε και εποικοδομητικές προτάσεις κι από έγκριτους νομικούς».

Από την πλευρά του ο κ. Λοβέρδος εξήγησε πως με υπουργική τροπολογία η κυβέρνηση σταμάτησε τις συνεργασίες με εταιρείες καθαρισμού και προχώρησε σε απευθείας ατομικές συμβάσεις έργου με καθαρίστριες, πράξη για την οποία ήδη η Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ υποστηρίζει ότι υπάρχει σοβαρή περίπτωση παραβίασης δύο ευρωπαϊκών οδηγιών.

«Σας προειδοποιώ ότι είναι θέμα μηνών να τεθεί εκ ποδών ο νόμος με βάση την επιτροπή Αναστολών ΣτΕ» επεσήμανε ο κ. Λοβέρδος.

Keywords
Τυχαία Θέματα