Γεννηματά: Είμαστε ο προοδευτικός πόλος απέναντι στη συντήρηση

09:46 6/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Aποκλείει μετεκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επικεφαλής της ΔΗ.ΣΥ και υποψήφια για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς. Μάλιστα, κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι έχει υπογράψει επιτροπεία έως το 2060 και έχει δεσμευτεί για πρωτογενή πλεονάσματα -και μάλιστα δυσβάστακτα- έως το 2022.

Επίσης, σε συνέντευξή της στο «Πρώτο Θέμα» μιλά για τον νέο φορέα

και την τύχη των παλαιών κομμάτων. Επισημαίνει ότι τα κόμματα που συμμετέχουν θα κάνουν ένα βήμα πίσω, αλλά είναι η δυναμική που θα αναπτύξει ο νέος φορέας ο παράγοντας που θα κρίνει το μέλλον τους, πάντα με αποφάσεις των μελών τους.

Σχετικά με την εκτίμηση του πρωθυπουργού ότι το τέλος του προγράμματος τον επόμενο Αύγουστο θα είναι και το τέλος των μνημονίων, αναφέρει: «Ολες οι κατά καιρούς «εκτιμήσεις» και «αυταπάτες» του κ. Τσίπρα έχουν διαψευστεί με μεγάλο κόστος για τη χώρα και τους πολίτες. Τo πρόγραμμα στο οποίο έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση δεν βγαίνει. Εχει υπογράψει επιτροπεία μέχρι το 2060, έχει δεσμευτεί για πρωτογενή πλεονάσματα -και μάλιστα δυσβάστακτα- μέχρι το 2022 και οδηγεί σε αδιέξοδο και τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Εξάλλου έχει εκχωρήσει τον εθνικό πλούτο για 99 χρόνια και επιπλέον έχει ψηφίσει νέα μέτρα πολλών δισεκατομμυρίων για τα επόμενα τρία χρόνια. Για ποια έξοδο της χώρας από τα μνημόνια μιλάει; Δεν περιμένουμε βέβαια την απάντηση του κ. Τσίπρα. Την απάντηση είμαι σίγουρη ότι θα τη δώσει ο ελληνικός λαός στις επόμενες εκλογές».

Όσο για το τι θα αλλάξει αν κερδίσει την προεδρία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, υπογραμμίζει: «Από το 2015 αλλάζουμε συνεχώς. Αλλάζουμε καθώς προχωράμε και βρισκόμαστε σήμερα στην κορύφωση μιας μεγάλης και φιλόδοξης προσπάθειας για την ενότητα και αναγέννηση της παράταξης. Ενας κατακερματισμένος χώρος δεν μπορεί να γίνει πλειοψηφικό ρεύμα. Σχεδόν αμέσως μετά την ανάδειξή μου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ανέλαβα μια σειρά από πρωτοβουλίες, με αποτέλεσμα να φτάσουμε σήμερα στη δημιουργία του νέου φορέα και τον πιο κρίσιμο σταθμό που είναι η εκλογή του αρχηγού. Μια εκλογή που ενώνει, και επειδή ενώνει, δυναμώνει την παράταξη. Γιατί δεν προσθέτει απλά, αλλά πολλαπλασιάζει τις μέχρι σήμερα διάσπαρτες δυνάμεις της. Πήρα την πρωτοβουλία για να ξαναγίνουμε πρωταγωνιστές».

Μιλώντας για τις δεσμεύσεις της για τις αρχές και τη λειτουργία του νέου φορέα, λέει μεταξύ άλλων: «Πρώτα από όλα δεσμεύομαι ο νέος φορέας να χτιστεί στη βάση της ειλικρίνειας και της ηθικής. Γιατί όσο απομακρύνεται η ηθική από την πολιτική απομακρύνονται και οι πολίτες. Στον νέο φορέα δεν χωρούν μηχανισμοί, τιμάρια και βαρόνοι. Αποφασιστικό ρόλο και λόγο στα μέλη του, δημοκρατία και αποτελεσματικότητα στη λειτουργία» και προσθέτει: «Με την εκλογή του αρχηγού θα δημιουργηθεί ταυτόχρονα η βάση του νέου φορέα. Με το συνέδριο που θα ακολουθήσει αυτός θα αποκτήσει πλήρη οργανωτική δομή. Ο νέος αρχηγός με την εκλογή του θα λάβει ισχυρή εντολή να ηγηθεί του νέου φορέα. Την απόφαση αυτή έχουν δεσμευτεί -και είμαι βέβαιη- πως θα τη σεβαστούν όλοι».

Αναλυτικά, αποκλείοντας τη μετεκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Με τον νέο ενιαίο φορέα που δημιουργούμε διεκδικούμε να ξαναγίνουμε πλειοψηφικό ρεύμα με καθοριστικό πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις. Οσο για τον κ. Τσίπρα, εδώ και καιρό πάει χέρι-χέρι με τον κ. Καμμένο, τον εθνολαϊκισμό και τον τυχοδιωκτισμό. Εμείς δεν έχουμε καμιά σχέση με όλα αυτά. Εμείς είμαστε ο προοδευτικός πόλος απέναντι στη συντήρηση«.

The post Γεννηματά: Είμαστε ο προοδευτικός πόλος απέναντι στη συντήρηση appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα