Εξαντλεί τα περιθώρια για σχηματισμό κυβέρνησης ο Σταϊνμάγερ

11:22 21/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Ανέφικτη χαρακτηρίζεται η αποστολή του προέδρου Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ για σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία αλλά είναι αποφασισμένος να εξαντήσει τα περιθώριά του.

Σε συνομιλίες του σήμερα το απόγευμα με τον αρχηγό των Φιλελευθέρων Λίντνερ θα επιχειρήσει να διαπιστώσει εάν υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω συνομιλίες μεταξύ των χριστιανικών κομμάτων, του FDP και των Πρασίνων για τον σχηματισμό κυβέρνησης, ενώ νωρίτερα ο Γερμανός πρόεδρος θα έχει επαφές με τους συμπροέδρους των Πρασίνων, Πέτερ και Έζντεμιρ.

Παρότι

οι Σοσιαλδημοκράτες διαμηνύουν εμφατικά ότι δεν προτίθενται να συνεργαστούν εκ νέου με την Άνγκελα Μέρκελ για τον σχηματισμό μεγάλου συνασπισμού CDU/CSU και SPD, o Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει αύριο συνομιλίες και με τον πρόεδρο του SPD Μάρτιν Σουλτς προκειμένου να βολιδοσκοπήσει εάν το «όχι» του είναι τόσο κατηγορηματικό όσο ακούγεται, σημειώνει η Deutsche Welle.

«Εάν οι ψηφοφόροι πρέπει να αποφασίσουν ποιος οδήγησε την Τζαμάικα στα βράχια, τότε […] οι εκλογές είναι μια καλή ευκαιρία», τόνισε χθες το βράδυ ο Μάρτιν Σουλτς.

Τα χριστιανικά κόμματα της Μέρκελ ελπίζουν ότι μπορούν να αποφευχθούν νέες εκλογές. Ο γγ. των Χριστιανοκοινωνιστών Σόιερ υπογράμμισε ότι η «κατηγορηματική άρνηση» των Σοσιαλδημοκρατών δεν είναι καλή για τη χώρα και πως πριν προκηρυχθούν βεβιασμένα πρόωρες εκλογές θα πρέπει να εξαντληθούν όλες οι υπάρχουσες δυνατότητες.

Σε κάθε περίπτωση πάντως το ζητούμενο είναι η συγκρότηση μιας κυβέρνησης που θα απολαμβάνει μιας ευρείας και σταθερής πλειοψηφίας της γερμανικής Βουλής.

Πηγή: Deutsche Welle

The post Εξαντλεί τα περιθώρια για σχηματισμό κυβέρνησης ο Σταϊνμάγερ appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα