Έβλεπα τον Τσίπρα στο Star και έλεγα: Πόσο αλλάζει η εξουσία τον άνθρωπο;

15:44 1/3/2016 - Πηγή: Aixmi

Άκουγα τον πρωθυπουργό στο Star να προσπαθεί να εξηγήσει για ποιο λόγο απαγόρευσαν στους δημοσιογράφους την πρόσβαση στα στρατόπεδα φιλοξενίας των προσφύγων και μεταναστών -και, ομολογώ, πως διεπίστωσα (για μια φορά ακόμη) πόσο αλλάζει τους ανθρώπους η εξουσία.

Έλεγε, λοιπόν, στο Νίκο Χατζηνικολάου πως οι δημοσιογράφοι πρέπει να επιδεικνύουν αυτοσυγκράτηση και να μη μεταδίδουν ρεπορτάζ και εικόνες που μπορούν να πλήξουν τον τουρισμό. «Όλα αυτά λειτουργούν, πολλές φορές, σαν αυτοεκπληρούμενη προφητεία»,

τόνιζε.

Και εγώ σκεφτόμουν: φαντάσου να έλεγε κάτι ανάλογο δημοσίως ο Αντώνης Σαμαράς, για παράδειγμα, τα χρόνια που ήταν πρωθυπουργός. Να προσπαθούσε να νουθετήσει τους δημοσιογράφους και, τελικά, να τους απαγόρευε την πρόσβαση σε σημεία που η κυβέρνησή του έκρινε ως «ευπαθή».

Δεν θα είχε ξεσηκωθεί το σύμπαν, με πρωτοβουλία του Σύριζα; Δεν θα είχαν εξεγερθεί οι κομματικοί υπάλληλοι, που υποδύονταν τους ανεξάρτητους δημοσιογράφους, και κατήγγειλαν όλους τους υπόλοιπους ως «μίσθαρνα όργανα της διαπλοκής»;

Καλώς ή κακώς έτσι λειτουργούν τα κόμματα και οι κάθε λογής «πραιτωριανοί» τους, στην Ελλάδα. Ειδικά τα τελευταία χρόνια που η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο και η δημόσια ζωή ποτίστηκε με μίσος απέναντι στους δήθεν «προσκυνημένους γερμανοτσολιάδες».

ΥΓ Και να μη μεταδίδουν οι Έλληνες δημοσιογράφοι την τραγωδία των προσφύγων και μεταναστών θα το κάνουν οι ξένοι….

Keywords
Τυχαία Θέματα