Φοιτητρια απο το βολο τραυματιστηκε στο δυστυχημα της ισπανιασ!

14:46 1/3/2016 - Πηγή: Fimotro
Μια 23χρονη φοιτήτρια από το Βόλο είναι μεταξύ των τραυματιών στο δυστύχημα που έγινε χθες το πρωί, έξω από το Φρέζιναλς στην Ισπανία και είχε ως αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο 13 νέοι και να...
τραυματιστούν άλλοι 34 επιβαίνοντες, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το τοπικό μέσο Magnesianews.gr.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η κοπέλα, είναι φοιτήτρια Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και βρέθηκε στην Ισπανία μέσω του προγράμματος Erasmus, ενώ στο λεωφορείο επέβαιναν
Ευρωπαίοι φοιτητές μέσω προγραμμάτων ανταλλαγής.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η νεαρή φοιτήτρια έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Βαρκελώνης, καθώς φέρει σοβαρά τραύματα αλλά η ζωή της δεν διατρέχει κίνδυνο.

Το τουριστικό λεωφορείο πριν ανατραπεί πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, όπου συγκρούστηκε με διερχόμενο όχημα, τραυματίζοντας τους δύο επιβαίνοντες του οχήματος. Το σημείο του δρόμου στο οποίο έγινε το δυστύχημα αναφέρεται ως το μοναδικό σε εκείνο το τμήμα με στροφή.

Την ίδια ώρα, δεν υπάρχει καμία πληροφορία πως Έλληνες φοιτητές που βρίσκονταν στην Ισπανία μέσω του προγράμματος ανταλλαγής Erasmus είναι ανάμεσα στους νεκρούς του πολύνεκρου τροχαίου.

Το λεωφορείο που μετέφερε φοιτητές από 20 χώρες, υπό άγνωστες ακόμη συνθήκες, συγκρούστηκε μετωπικά με διερχόμενο ΙΧ μετά από απότομο ελιγμό σε αυτοκινητόδρομο που συνδέει τη Βαλένθια με τη Βαρκελώνη και ανετράπη.

Το δυστύχημα συνέβη λίγο πριν από τις 06.00 το πρωί στο Φρεγινάλς, μία κοινότητα κοντά στην πόλη Αμπόστα, σε απόσταση περίπου 150 χιλιομέτρων νότια της Βαρκελώνης, ενώ το λεωφορείο επέστρεφε από το Φαλάς στη Βαλένθια, έπειτα από εκδηλώσεις στο πλαίσιο μιας παραδοσιακής γιορτής.

Και τα 13 θύματα είναι φοιτήτριες αλλά οι εθνικότητές τους δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη και όπως διεμήνυσαν οι ισπανικές αρχές ο κατάλογος των νεκρών δεν θα ανακοινωθεί αν δεν είναι απόλυτα διασταυρωμένος. Και οι 13 νεκροί είναι φοιτήτριες από διάφορες χώρες. Όπως δήλωσε ο Χόδι Χανέ από το υπουργείο Εσωτερικών της Καταλωνίας έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία εννέα εξ αυτών. Στο μοιραίο πούλμαν βρίσκονταν 61 άτομα.
Keywords
Τυχαία Θέματα