Ευ. Βενιζέλος: To Εurogroup επισημοποίησε την αδυναμία της κυβέρνησης να διαπραγματευθεί

12:31 16/6/2017 - Πηγή: Aixmi

Το αποτέλεσμα του χθεσινού Eurogroup σχολίασε με άρθρο του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, όπου τόνισε πως το Eurogroup επισημοποίησε την αδυναμία της κυβέρνησης να διαπραγματευθεί.

«Το κόστος της καθυστέρησης και των επικοινωνιακών τεχνασμάτων είναι δυστυχώς πολύ μεγάλο και υπονομεύει την πραγματική οικονομία και την ίδια τη δυναμική του χρέους, ζήτημα για το οποίο

υποτίθεται ότι κόπτεται η κυβέρνηση.

Το Eurogroup επιβεβαίωσε τη συμφωνία για το «πρόγραμμα μετά το πρόγραμμα», δηλαδή για το μνημόνιο τέσσερα και τα βαρειά δημοσιονομικά μέτρα ( περικοπές συντάξεων, μείωση αφορολόγητου κοκ ) που το συνοδεύουν μέχρι και το 2022. Και έθεσε τις βάσεις για το διαρκές μνημόνιο μέχρι το 2060 αντί να διαμορφωθεί ένας καθαρός χάρτης εξόδου» σημειώνει μεταξύ άλλων στο άρθρο του ο κ. Βενιζέλος.

Σε άλλο σημείο επισημαίνει: «Το συμπέρασμα είναι ότι η ταπεινωτική προσχώρηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στη γραμμή του 2011-2012 ως προς τις παρεμβάσεις στο χρέος έγινε με δραματική καθυστέρηση, τραγική διαπραγματευτική ανικανότητα και μικροκομματικές προτεραιότητες. Με το φόβο της καταστροφής και των ευθυνών που αυτή συνεπάγεται, αλλά χωρίς αίσθηση εθνικού στρατηγικού συμφέροντος. Η κυβέρνηση ζήτησε από τους εταίρους να της επιτρέψουν να χρησιμοποιήσει οφθαλμοφανή προσχήματα για να κερδίσει κάποιον πολιτικό χρόνο. Για να πάρει αυτά τα μικρά προσχήματα η κυβέρνηση απογυμνώθηκε διαπραγματευτικά και αποδέχθηκε ένα ατελές σχήμα που δεν μπορεί να υποστηρίξει αποτελεσματικά την έξοδο από τη δημοσιονομική αβεβαιότητα και την επάνοδο στην κανονικότητα. Το επείγον συνεπώς είναι να διαμορφωθούν οι πολιτικές και κοινωνικές προϋποθέσεις που μπορούν να μας πάνε στην «Ελλάδα μετά»«.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βενιζέλος, Εurogroup,venizelos, eurogroup