Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ προσλαμβάνει δικηγόρο – Συνεχίζεται η έρευνα για τις διασυνδέσεις με Ρώσους

12:10 16/6/2017 - Πηγή: Aixmi

Τον δικό του δικηγόρο προσέλαβε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς, σε σχέση με την έρευνα για τις διασυνδέσεις με Ρώσους αξιωματούχους κατά την προεκλογική εκστρατεία, ένα σκάνδαλο που ταλανίζει την αμερικανική προεδρία.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών κατά την έρευνά τους συμπέραναν ότι η Μόσχα αναμείχθηκε στην προεκλογική εκστρατεία υπέρ του Τραμπ. Ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ προσέλαβε επίσης δικηγόρο τον τελευταίο μήνα καθώς θεωρείται αντικείμενο έρευνας για πιθανή παρακώλυση δικαιοσύνης.

Ο πρόεδρος διέψευσε ως ψεύτικη την είδηση ότι εκστρατεία του ήταν επιτυχής χάρη στην προσπάθεια των Ρώσων να αλλάξουν το αποτέλεσμα.

Ο Πενς προσέλαβε τον Ρίτσαρντ Κούλεν, επικεφαλής της πολύ επιτυχημένης δικηγορικής εταιρείας McGuireWoods, να τον βοηθήσει στις ανακρίσεις του ειδικού ερευνητή.

Ο Κούλεν είναι πρώην ομοσπονδιακός εισαγγελέας κι έχει μακροχρόνια φιλία με τον τέως επικεφαλής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ, που ο Τραμπ απέλυσε στις 9 Μαΐου. Επίσης εκπροσωπεί τον πρώην πρόεδρο της FIFA Σεπ Μπλάτερ στην υπόθεση διαφθοράς που εμπλέκεται αν και δεν του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΗΠΑ, – Συνεχίζεται, Ρώσους,ipa, – synechizetai, rosous