Έσβησαν οι προβολείς για τη Γουίτνεϊ Χιούστον

13:50 12/2/2012 - Πηγή: Aixmi

Μία από τις μεγαλύτερες φωνές του διεθνούς μουσικού στερεώματος έσβησε. Η μαύρη ντίβα της ποπ Γουίτνεϊ Χιούστον έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 48 ετών.

Την είδηση του θανάτου της μετέδωσε αρχικά το CNN, για να επιβεβαιώσει λίγο αργότερα η στενή συνεργάτιδα και εκπρόσωπός της, Κριστίν Φόστερ.

Βρέθηκε νεκρή στο δωμάτιό της στο ξενοδοχείο

Beverly Hiltonστο, στο Λος Άντζελες, και ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια και οι συνθήκες θανάτου της. Το μόνο που βεβαιώνει η αστυνομία είναι ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια.

Η Γουίτνεϊ Χιούστον, μεσουράνησε τις δεκαετίες του ‘80 και του ’90. Κατέκτησε τον κόσμο με τη ζεστή, βελούδινη φωνή της, πουλώντας εκατομμύρια άλμπουμ, ερμηνεύοντας δεκάδες επιτυχίες, σαρώνοντας βραβεία και διακρίσεις. Η φήμη της επεκτάθηκε και πέραν της μουσικής, στον κινηματογράφο, με πρωταγωνιστικούς ρόλους στις ταινίες «The Bodyguard» και «Waiting to Exhale».

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τη θεωρούσαν ως τη διάδοχο της Τίνα Τάρνερ και της Έλα Φιτζέραλντ, ενώ η ίδια επηρέασε αρκετές νεότερες τραγουδίστριες, μεταξύ των οποίων η Κριστίνα Αγκιλέρα και η Μαράια Κάρεϊ.

Γρήγορα ωστόσο, ακολουθώντας την παράδοση των μεγάλων σταρς, η Χιούστον χάθηκε μέσα στα σκοτεινά μονοπάτια των εξαρτησιογόνων ουσιών.

Η αστραφτερή καριέρα της άρχισε να φθίνει, ενώ πλέον θα απασχολούσε την επικαιρότητα όχι για τις μεγάλες τις επιτυχίες, αλλά για τις περιπέτειες της υγείας της και τα βίαια ξεσπάσματά της.

Η ίδια είχε παραδεχτεί δημόσια ότι έκανε χρήση κοκαΐνης, μαριχουάνας και χαπιών. Η δημόσια εικόνα της, αλλά και η φωνή της, δέχθηκαν σοβαρό πλήγμα και οι πωλήσεις δίσκων μειώνονταν διαρκώς.

«Ο μεγαλύτερος δαίμονας είναι ο ίδιος μου ο εαυτός. Είμαι ταυτόχρονα η καλύτερη φίλη του εαυτού μου, αλλά και η χειρότερη εχθρός του», είχε δηλώσει σε μία από τις πιο γνωστές συνεντεύξεις της στο ABC.

Keywords
Τυχαία Θέματα